ANDREJ ISAKOVIC Afp
TEŽAK ŽDRIJEB

Srbi su izborili Euro, ali pravi ih pakao tek čeka. Priču bi im dodatno mogle zakuhati Hrvatska i Slovenija

Srbiji je potrebno da dvije od tri utakmice ne završe pobjedom domaćina
Piše: SNObjavljeno: 20. studeni 2023. 07:42

Remijem protiv Bugarske (2:2) u Leskovcu, Srbija je s legendarnim Draganom Piksijem Stojkovićem na klupi izborila svoj drugi uzastopni plasman na veliko natjecanje, točnije Euro u Njemačkoj 2024. Orlovi su izborili nakon duge 24 godine čekanja.

Iako je ovo veliki i važan rezultat za Srbiju treba reći kako Orlove sada čeka izuzetno zanimljiv ždrijeb. Trenutačno se nalaze u četvrtom potu i prolazak u iduću fazu natjecanja predstavljao bi pravi izazov.

Stvari bi Srbiji dodatno mogle zakomplicirati Slovenija i Hrvatska. Slovenci će u ponedjeljak navečer biti domaćini Kazahstanu, dok će Vatreni u utorak kod kuće odmjeriti snage protiv Armenije. Jednoj i drugoj reprezentaciji trebaju pobjede kako bi osigurale Euro, a samim time mogle bi Srbiju gurnuti izvan četvrtog pota.

Nakon poraza BiH, Srbiji je potrebno da dvije od tri utakmice, Slovenija - Kazahstan, Češka - Moldavija i Hrvatska - Armenija ne završe pobjedom domaćina.

Treba reći kako Orlovi i na Svjetskom prvenstvu u Kataru nisu imali povoljan ždrijeb jer su završili u grupama sa Švicarskom, Brazilom i Kamerunom te su svoj put okončali već u grupnoj fazi.

Linker
20. studeni 2023 08:01