Dragan Stojković - Piksi

 BETAPHOTO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Betaphoto/sipa Press/profimedia
ZANIMLJIVA PRESICA

Srpski izbornik zagrmio: ‘Te zvižduke ne želim više čuti! Možda ćete imati drugog izbornika, otkud ja znam?‘

‘Matematički još nismo osigurali nastup, ali ja ovu šansu neću propustiti‘
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 08:38

Zanimljiva je bila press konferencija izbornika srpske nogometne reprezentacije Dragana Stojkovića nakon 3:1 pobjede nad Crnom Gorom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Bila je to jako teška utakmica u psihološkom smislu jer smo prije tri dana ostali praznih džepova u Budimpešti, a sada smo došli u situaciju da pobijedimo. Čestitam igračima ne samo na pobjedi, nego i na pristupu, pokazali smo čvrst karakter i mentalitet, rekao je popularni ‘Piksi‘ nakon pobjede kojom je drugoplasirana Srbija odmaknula pet bodova od trećeplasirane Crne Gore na tablici skupine G. Crnoj Gori do kraja kvalifikacija predstoje ogledi protiv Litve i Mađarske, a Srbiji okršaj s Bugarskom.

Upitan je i o zvižducima dijela publike na Marakani do kojih je došlo u trenucima dok je rezultat na semaforu bio 1:1.

- Zvižduke nisam čuo, ne znam. To je bilo na poluvremenu. Jesu li ljudi nestrpljivi? Moraju naučiti da se utakmica igra 45, a ne 90 minuta. Igrači su se borili i trudili i te zvižduke ne želim više čuti. Ako su upućeni njima, ne znam zašto su zviždali.

Upitan je izbornik brine li ga činjenica da Srbija prima golove nakon vlastitih pogrešaka.

- Brine me, mi radimo na treninzima, objašnjavamo principe obrane, ali pogreške su sastavni dio nogometa. Ako odigrate nepromišljeno kao da date poklon. Darovali smo im priliku koju su iskoristili. Od sto prilika u Budimpešti nije htjela da uđe ni jedna. Eto, sad su ušle tri.

Srbija je tako jednom nogom praktički na Euru.

- Matematički još nismo osigurali nastup, ali ja ovu šansu neću propustiti. Ovo je prva generacija koja će Srbiju odvesti na Europsko prvenstvo. Na pragu smo ispisivanja povijesti. Moj ugovor? Nije bilo priča o produljenju, kome je do priče? Meni ugovor istječe 31. prosinca. Možda ćete imati drugog izbornika, otkud ja znam? Postoji opcija produljenja, ali možda se ne dogovorimo. Vjerojatno svi treneri imaju opciju produljenja kad se kvalificiraju. Ali, gledajte hotele po Njemačkoj da rezervirate na vrijeme, poentirao je srpski izbornik.

Linker
12. svibanj 2024 05:51