Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
REAKCIJE U SUSJEDSTVU

Srpski mediji: ‘Za dlaku smo izbjegli Hrvatsku, ali ako prođemo dalje, čekaju nas ‘aždaje‘‘

Opći je dojam medija kako je Srbiju zatekao ždrijeb s najtežim mogućim protivnicima iz prvog i drugog šešira
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 02. prosinac 2023. 20:23

Reprezentacija Srbije će na Euru 2024. igrati u skupini C protiv favorizirane Engleske, Danske i Slovenije. Srpski mediji nisu bili oduševljeni raspletom ždrijeba.

"Paklen ždrijeb za Srbiju na Euru: Orlovi nisu imali sreće", jedan je od prvih naslova na Blicu, koji se odmah okrenuo i prema nokaut fazi.

"U drugom krugu nas čekaju ‘aždaje‘", dodaje beogradski dnevnik, referirajući se na moguće suparnike u osmini finala. Bude li Srbija prva, ide na neku od trećeplasiranih momčadi, u slučaju drugog mjesta čeka je osvajač skupine A (Njemačka, Švicarska, Mađarska ili Škotska), a ako bude treća, vjerojatno ide na Belgiju ili Portugal.

"Pakao za Orlove u Njemačkoj! Hrvatska izvukla Albaniju i dva velikana!", naslov je na Kuriru. Opći je dojam u susjedstvu kako je Srbiju zatekao ždrijeb s najtežim mogućim protivnicima iz prvog i drugog šešira (Engleska i Danska), no mediji smatraju kako su mogli proći i gore da su izvukli skupinu u kojoj su Hrvatska i Albanija.

image

Srpska nogometna reprezentacija

Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

"Srbija izbjegla Hrvatsku i Albaniju za dlaku", prenosi B92, dok Telegraf naglašava kako je grupa B s Hrvatskom upravo "skupina smrti". Blic nakon početnog žaljenja zbog teškog ždrijeba ističe: "Srbijo, budi sretna što smo izbjegli Grupu B!"

Ono što srpske medije veseli je dvoboj sa Slovenijom za koju smatraju da su jedino dobro prošli. Također žale što možda nisu izvukli skupinu A ili E.

Prve dojmove poslije ždrijeba iznio je i srpski izbornik Dragan Piksi Stojković.

- Teška i interesantna grupa, mogli smo u A, B i C. Cilj je da budemo što bolji, da zauzmemo jedno od prva dva mjesta. Imamo jedan balkanski derbi, protiv Danaca smo igrali skoro u prijateljskoj utakmici. Englezi su jedna od najjačih momčadi u Europi. Bit će zanimljivo.

Stojković je dodao da nema potrebe da se Srbi ikoga boje.

- Igra se 11 na 11. U svakom slučaju bit će to zanimljive utamice. Imamo još dosta vremena za planove i da se spremimo da budemo najbolji kad je najvažnije. Ovo Europsko prvenstvo je veliki izazov, sad treba dati svoj maksimum da se napravi pomak, da odigramo najbolje što možemo. Vjerujem da možemo napraviti korak naprijed u drugi krug.

U zadnjim susretima s budućim protivnicima u grupi C, Srbija je redom izgubila u prijateljskoj utakmici s Danskom (0:3), dok su u Ligi nacija pobjedili Slovence u Beogradu (4:1) nakon remija u Ljubljani (2:2). S Englezima su zadnji put igrali 2003. (poraz 1:2) dok su još bili u državnoj zajednici s Crnom Gorom.

Linker
13. svibanj 2024 00:12