VLADO KOS Cropix
ZA PRESUDNU UTAKMICU

Što se događa u Maksimiru? Ono za što je u Osijeku bilo dovoljno osam minuta, u Zagrebu nije osam dana!

Stadion nema veliki kapacitet iz više razloga, ali, eto, nema ni navale navijača
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2023. 07:54

Ulaznica za utakmicu Hrvatska – Armenija još ima u slobodnoj prodaji na internetu na stranici ulaznice.hr. Radi se o kartama za sjevernu tribinu.

Vatreni s Armenijom igraju u Zagrebu 21. studenoga i to je završna izlučna utakmica u skupini D kvalifikacija za Euro, stadion nema veliki kapacitet iz više razloga, a eto nema ni navale navijača. Svi su htjeli na Opus Arenu na ogled s Turskom, tamo je slobodna prodaja trajala osam minuta, bilo je žestokih kritika na sve strane od onih koji nisu došli do ulaznica, a sad u Zagrebu vani su osam dana i nisu prodane. Ono za što je u Osijeku bilo dovoljno osam minuta, u Zagrebu nije osam dana. Zašto? Je li ovo za Hrvatsku manje važan dvoboj? Hrvati se kao i obično vole šminkati pa bi svi na Pampas na prvi nastup reprezentacija na toj lokaciji, a Maksimir star i oronuo, nije osobita kulisa za Instargam. Istina, vremenske prigode su također upitne za taj dan, za objekt koji nema krov to nije nebitno.

image
DUJE KLARIC Cropix

Bilo je prigovora i na račun HNS-ovog programa lojalnosti jer po njemu pravo prvokupa ima tisuću navijača koji su bili na najviše utakmica Vatrenih u posljednjih pet godina te svaki može uzeti dvije karte. Oni koji nisu u toj kvoti pitali se kako da to postignu ako ne mogu do ulaznice. Eto ovako - dođete u utorak na Hrvatska – Armenija u Zagrebu i krenete s tim susretom. Najvjerniji navijači će biti na stadionu.

Na kraju će stadion biti dobro popunjen, dakako bez Istoka koji nije u funkciji tek još dijela tribina koje su pod režimom kazne UEFA-e Radi se o Sjeveru gore i Jugu. No, HNS će u suradnji sa školama i školama nogometa dovesti djecu, vjerojatno na Jug iako će o tribini tek biti odlučeno, koja će popuniti dio toga. Najave su da će na stadion doći oko 1500 do 2000 djece.

Što se tiče klasičnih gledatelja Zapad dolje i gore nisu više u prodaji, premda je moguće da HNS-u u zadnji čas ostane koja rezervirana a vraćena karta. Zapad dolje ima 6371 mjesto, Zapad gore 4333, a Sjever dolje 4950. Dakle očekuje se tih nešto više od 15 tisuća gledatelja, pa s djecom i ponekim Armencem sve zajedno 17-18 tisuća ljudi na tribina. Ako ne padne kiša pa se neki predomisle. Prognoze ovog časa govore da su šanse za kišu u vrijeme utakmice (20.45) oko 50 posto...

Linker
23. srpanj 2024 22:53