GLYN KIRK Afp
REAKCIJE MEDIJA

Susjedi još ne gledaju prema Hrvatskoj, Englezi u euforiji: ‘Ako je on pravi, možemo biti prvaci Europe!‘

"I sa Steveom McClarenom na klupi osvojili bi skupinu", oduševljeni su svojom momčadi engleski mediji
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. listopad 2023. 08:13

Pogled na ljestvicu skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo ružan je po Talijane. Aktualni europski prvaci su nakon poraza od Engleske na Wembleyu (3:1) treći s tri boda zaostatka za Ukrajinom, ali s utakmicom manje.

"Težak nokaut za Spallettijevu Italiju", piše Corriere dello Sport, a Calciomercato dodaje "Dobru utakmicu protiv Engleske pokvarila je obrana". Talijanski mediji jutro kasnije nisu puni detaljnijih analiza, čini se kako nisu previše zabrinuti oko plasmana na Euro. Još uvijek nije vrijeme za paniku. Tema dana u tamošnjim medijima i dalje je slučaj ilegalnog klađenja, odnosno saslušanje Sandra Tonalija u tužiteljstvu i špekuliranje oko potencijalne kazne koja ga očekuje.

image

Harry Kane

GLYN KIRK Afp

U iduća dva kola stvari su jasne, Talijani i dalje sve imaju u svojim rukama, a za izravan plasman im treba pobjeda protiv Sjeverne Makedonije i barem bod u posljednjem kolu protiv Ukrajine. Ako Azzurri, pak, završe treći i dalje imaju šansu za plasmanom na Europsko prvenestvo kroz doigravanje. S obzirom na trenutni poredak Poljska bi im bila protivnik u polufinalu, a pobjednik između Hrvatske i Estonije u finalu.

Englezi su s druge strane trijumfom potvrdili plasman na Europsko prvenstvo i gledaju prema naprijed. "Engleska bi se čak i sa Steveom McClarenom na klupi kvalificirala iz ove skupne na Euro", piše u komentaru The Suna uz euforičniji nastavak "Teško pobjeći od jedne misli: ako je Jude Bellingham spreman, Engleska može biti prvak Europe".

The Mirror, pak, upozorava na nedostatke i tvrdi kako "Engleska neće osvojiti Euro sa slijepom vjerom u Harryja Maguirea i Kalvina Phillipsa".

Nakon prve pobjede Engleske na domaćem terenu nad Italijom od studenog 1977. i izbornik Tri Lava Gareth Southgate u prvi plan je istakao učinak Judea Bellinghama koji je izborio kazneni udarac za izjednačenje, a onda asistirao za preokret.

- On je bio katalizator pobjede. Rijetki su imali takav utjecaj na igru u tako mladoj dobi, pokazali takvu zrelost, ali i poniznost. Jako smo sretni što ga imamo - kazao je izbornik.

Standings provided by Sofascore
Linker
02. svibanj 2024 00:17