GERRY SCHMIT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PORAZ KOJI BOLI

Susjedi još uvijek ne mogu doći k sebi, u BiH vlada ogromno razočaranje: ‘Ispričavam se za ovaj debakl‘

Kapetan se ispričavao navijačima, a strijelac počasnog pogotka poručio: ‘Previsok je ovo rezultat‘
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2023. 07:30

Luksemburg je u četvrtak navečer deklasirao Bosnu i Hercegovinu. Konačan rezultat bio je 4:1, a u susjedstvu nakon velike blamaže očekivano vlada i veliko razočaranje. Luksemburgu je ovo najveća pobjeda ikad zabilježena u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva, što je podatak koji sam po sebi dovoljno govori o debaklu BiH...

- Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili u svlačionici. Bili smo se dogovorili da igramo gusto u sredini i agresivno. Previsok je ovo rezultat. Luksemburg je bio bolji, mi nismo bili dobri, ali za one šanse koje su oni imali - previsok rezultat. Treba ovu utakmicu analizirati, oporaviti se i što bolje odraditi iduću - poručio je, prema pisanju Klix.ba portala, Renato Gojković, branič koji je postigao jedini pogodak za BiH u ovom susretu.

Kapetan Rade Krunić ispričavao se navijačima....

- I mi igrači i stručni stožer smo očekivali više. Razočarani smo svi zajedno. Moramo od nečega krenuti. Ovo je bila odlična prilika da dignemo izgubljeno samopouzdanje. Poslije prve pobjede smo očekivali mnogo više i nadali smo se plasmanu na Europsko prvenstvo. Nažalost, igrali smo sve lošije i lošije tijekom kvalifikacija, a ovo je jedna od lošijih utakmica BiH u posljednjem periodu. Moramo napraviti analizu. Primili smo gol iz prvog napada, a ovo je nova ekipa s novim izbornikom i to je unijelo nesigurnost u našu igru - izjavio je Krunić pa dodao:

- Nećemo odustati u nastojanju da napravimo nešto više za našu državu. Protiv Slovačke je bitno reagirati kako treba, kako dolikuje jednoj reprezentaciji. Ni ta utakmica nema rezultatski značaj, ali nama mnogo znači s psihološke strane. Ovo su reprezentacije približne kvalitete s onima koje nas čekaju u baražu i nadam se da ćemo se pokazati u boljem svjetlu. Ispričavam se svim navijačima koji prate reprezentaciju za ovaj debakl - zaključio je.

Bosna i Hercegovina ove kvalifikacije zaključuje u nedjelju kada na Bilinom polju dočekuje Slovačku koja je kao druga u skupini već izborila Europsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
Linker
28. travanj 2024 17:35