Screenshot
TRAŽE SE ODGOVORI

Tko se potukao na utakmici Vatrenih? ‘Do nas je došla jedna posve neslužbena priča‘

Na incident u Erevanu za SN se ukratko osvrnuo HNS-ov šef sigurnosti Jurica Jurjević
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. rujan 2023. 06:40

Tijekom utakmice Armenija - Hrvatska došlo je do tučnjave na južnoj tribini Republičkog stadiona u Erevanu, policija je reagirala i brzo ispraznila dio te tribine. Tko se potukao nije službeno objavljeno, spominje se da se tamo pojavila skupina Hrvata, to su kazali neki domaći navijači.

- Na zapadnoj tribini bilo je oko 200 hrvatskih navijača i tamo je sve bilo u redu. Vidio sam dvije-tri skupine od po nekoliko navijača i na drugim tribinama u našim dresovima, i tamo je sve bilo dobro. Tko je sudionik te tučnjave nismo dobili informaciju. Pitali smo domaćine, ali nemamo odgovor, ne mogu reći je li se radilo o nekima našima ili nije, iako je i do nas došla priča, posve neslužbena, da bi se moglo raditi o našima - odgovorio nam je Jurica Jurjević, HNS-ov šef sigurnosti.

Razgovarali smo i s pojedinim navijačima koji su bili na utakmici, govorili su isto, da su vidjeli tučnjavu ispod semafora i dosta veliki dio tribine ispražnjen. Budući da je vođa navijača armenske reprezentacije rekao kako su se potukli s Hrvatima koji su provocirali svojim pjesmama, očito je tako. Ostaje da se dozna o kome se točno radilo. Bili su bez nacionalnih obilježja. Podsjećamo da zbog odluke UEFA-e hrvatskih navijača nije ni trebalo biti.

Inače, koliko je Luka Modrić popularan u Armeniji vidjelo se svih ovih dana, pa i na utakmici, a kulminacija se dogodila na odlasku iz Erevana. U zračnoj luci policajci i carinici praktično su figurativno rečeno uhitili Modrića i nisu mu dali priječi granicu dok se se svima nije fotografirao. Morao je to odraditi da budu svi sretni, a Luka je mogao ući u avion. Iskoristili su što su vlast...

Linker
10. svibanj 2024 03:55