Slavlje Turske na Pampasu

 VLADO KOS Cropix
TURCI SLAVE

Totalna euforija u Turskoj, u svlačionici im čestitao i Erdogan: ‘Ovaj naš igrač napravio je šou u Osijeku‘

Povijesnu pobjedu u prvi su plan istaknuli gotovo svi mediji u toj zemlji
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2023. 07:31

Nema medija povezanog sa sportom na bilo koji način u Turskoj, a da mu na prvih barem pet pozicija nije utakmica iz Osijeka. Jasno, veliku pobjedu slave Turci, veliki su skalp skinuli u četvrtak navečer na Pampasu kada su pogotkom Barisa Yilmaza slavili (0:1) u kvalifikacijama za Euro sljedeće godine. Čak i mediji kojima je u primarnoj sferi bavljenje političkim temama osim situacije u Izraelu imaju nogometna zbivanja visoko na svojim portalima.

Portal Fanatik donosi priču o tome kako je turski predsjednik Recep Erdogan osobno, putem telefonske veze čestitao kapetanu Hakanu Calhanogluu na pobjedi u Osijeku. Nazvao je u trenutku dok su igrači još bili u svlačionici. Razgovarao je s izbornikom Montellom, ali i s kapetanom Hakanom Calhanogluom. Poželio je sreću reprezentativcima pred dvoboj protiv Latvije koji se igra u Konyi u nedjelju.

- Jako dobar rezultat. Čestitam vam, dečki, napravili ste izvrstan posao. Sada smo vodeći u skupini. Hakane, molim te, prenesi moje čestitke Montelli - dio je razgovora turskog predsjednika s kapetanom reprezentacije.

Fanatik je, ali i dobar dio drugih turskih medija, u prvi plan stavio upravo Montellinu taktičku predstavu u Osijeku.

Portal Hurriyet posebno je pohvalio turskog veznjaka Ismaila Yukseka, za kojeg su naveli da je izdominirao Hrvate u sredini terena.

- Bio je nevjerojatan! To je bio njegov šou u Osijeku. Nije slučajno da je bio najbolje ocijenjeni igrač na utakmici. Po statistici, prvi je igrač uopće u kvalifikacijama za Euro koji je u jednoj utakmici imao više od 15 dobivenih duela i više od 10 ukradenih lopti.

Linker
27. travanj 2024 14:58