GORAN MEHKEK Cropix
SUDAR NA PAMPASU

Turci u borbi za bodove ne biraju sredstva, Livaković dobio simpatičnu molbu, a evo kako je na nju odgovorio

Suigrač našeg prvog vratara volio bi doći do plijena u Osijeku alternativnim putem
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2023. 14:51

Grupa D kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj nenadano se pretvorila u svojevrsnu "skupinu smrti". Razlika između prvoplasirane Hrvatske i pretposljednjeg Walesa iznosi samo tri boda. Vatreni dijele bodovni učinak s Turskom (10), a Armenija i Wales (7) imaju se mnogočemu nadati.

Pritom najmanji presing postoji u taboru Vatrenih. Utakmica protiv Turaka na Opus Areni, kazat će i sam izbornik Hrvatske, jest ključna i prijelomna, ali eventualni poraz u Osijeku ne bi upalio sve alarme. Prvo, zato što su Vatreni odigrali susret manje od svih konkurenata, a onda i ususret činjenici da nas do kraja kvalifikacijskog ciklusa čekaju na papiru znatno slabiji protivnici (Wales, Latvija i Armenija).

Turska živi potpuno drukčiju stvarnost i ako netko osjeća snažni pritisak uoči smotre na Pampasu, onda su to naši suparnici pod vodstvom novog izbornika Vincenza Montelle. Lako je moguće da izostanak pobjede u susretu s Vatrenima za Turke znači i predaju druge pozicije ljestvice, jer za leđima im puše Armenija, koja od 18 sati četvrtka gostuje u Latviji i ima znatno lakši zadatak. Latvija dosad nije uknjižila nijedan bod.

Montella je s momčad odradio prve treninge, pokušao izvući najbolje iz kratkog razdoblja novog mu angažmana i upregnuo sve snage da već na "vatrenom krštenju" pokaže da je on ‘taj‘. Međutim, jedan turski reprezentativac do boda ili bodova najrađe bi došao okolnim putem, pa je zatekao Dominika Livakovića s posebnom molbom.

Irfan Can Kahveci, suigrač našeg vratara u Fenerbahçeu, u šaljivom tonu zamolio je da Hrvati malo popuste Turcima na Opus Areni, jer svaki bod bio bi im zlata vrijedan, možda i presudan u konačnom poretku.

- Kad smo bili u Istanbulu, rekao sam Livakoviću "malo usporite, trebaju nam bodovi". On mi je odgovorio "Ajmo barem odigrati neriješeno". Bilo je takvih šala, on je moj suigrač i naravno da se šalimo, ali nadam se da ćemo ga u četvrtak uzdrmati - ispričao je Kahveci za TRT Spor.

Hoće li Vatreni uslišiti njegovu simpatičnu molbu, saznat ćemo od 20:45, kada izabranici Zlatka Dalića u dosad neviđenom formatu kreću u lov na četvrtu pobjedu u eurokvalifikacijama.

Linker
03. svibanj 2024 05:50