Ilustracija

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
VISOKE SIGURNOSNE MJERE

U najavi nestvarne scene uoči utakmice reprezentacija: Na krovovima snajperisti, na stadionu stotine policajaca

Uoči utakmice jedan je navijač uhićen, navodno zbog objave na društvenim mrežama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. studeni 2023. 14:41

Sutra se u Prištini igra odgođena utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Kosova i Izraela.

S obzirom na situaciju u Izraelu, poduzete su izuzetno velike sigurnosne mjere te će na samom stadionu biti oko 300 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica, uz pojačanu nazočnost zaštitarske službe.

Izraelski mediji javljaju kako će na krovovima kuća u blizini stadiona biti postavljeni snajperisti, dok hotel u kojem borave izraelski nogometaši čuvaju policijske patrole sa psima. Ulazak u hotelski objekt moguć je samo uz opsežne provjere.

Uoči utakmice jedan je navijač u Prištini uhićen. Prema informaciji koju je objavio izraelski portal One, priveden je zbog objave na društvenim mrežama u kojoj je pozvao navijače da se okupe ispred hotela u kojem su smješteni Izraelci.

image

Policajac ispred Fadil Vokrri stadiona u Prištini

ARMEND NIMANI/AFP/PROFIMEDIA

"Ništa nas neće zaustaviti na putu do Eura 2024", napisala je Izraelska nogometna federacija na društvenoj mreži X uz video snimku na kojoj igrači izlaze iz autobusa nakon što je u blizini zračne luke u Izraelu ispaljena raketa.

Susret Kosova i Izraela trebao se igrati 15. listopada, no odgođen je nakon napada Hamasa na jug Izraela 7. listopada. Izraelska reprezentacija još nije nastupila na europskoj smotri.

Linker
20. svibanj 2024 11:24