IVAN PERIC Cropix
SAVEZ OBJAVIO

UEFA pokrenula još jedan postupak protiv HNS-a, evo što se istražuje

‘FARE nije imao promatrača na utakmici, ali je zaprimio vanjski izvještaj‘
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2023. 20:09

Hrvatski nogometni savez u subotu je na službenoj stranici objavio priopćenje za medije kazavši da je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a nakon utakmice s Turskom, u kojoj su Vatreni ostali poraženi 0:1. Priopćenje HNS-a prenosimo u cjelosti.

"Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon utakmice Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku.

Nakon izvješaja delegata utakmice, Uefa je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice.

Naknadno je, nakon izvještaja FARE-a, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izvještaj o incidentima, koji je potkrijepljen izvještajima iz hrvatskih medija o pjevanju ustaške pjesme te rasističkim povicima od strane dijela hrvatskih navijača", stoji na službenoj stranici HNS-a.

Linker
23. travanj 2024 00:49