Naoki Morita/Aflo/Profimedia
SRAMOTNI INCIDENTI NAVIJAČA

UEFA pokrenula novi postupak protiv Hrvatske! Još nije stigla ni kazna za Rujevicu, a već prijeti nova

Pokrenut je disciplinski postupak zbog ponašanja navijača na utakmici Armenije i Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2023. 15:36

Hrvatski nogometni savez još uvijek strepi od UEFA-ine kazne koja bi mogla stići nakon pokretanja disciplinskog postupka zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Hrvatske i Latvije, a UEFA je sada pokrenula i novi postupak.

Podsjetimo, na Rujevici je predmet prijave bila zastava s ustaškim obilježjima zbog koje bi Vatreni iduću domaću utakmicu, onu koja se igra 12. listopada u Osijeku, mogli igrati bez publike. To će biti vjerojatna kazna za HNS koji je već pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija.

Još nije donesena ni odluka o toj novoj kazni, a HNS-u već prijeti nova kazna. Disciplinska komisija Uefe pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja navijača na utakmici Europskih kvalifikacija između Armenije i Hrvatske koja je odigrana u Erevanu, stoji na stranicama Saveza.

HNS je prijavljen prema članku 16. Disciplinskog pravilnika Uefe zbog neprimjerenog ponašanja navijača. U izvještaju delegata stoji kako je oko 20 navijača, koji su ulaznice kupili na crnom tržištu, a za koje se sumnja da su iz Hrvatske, sudjelovalo u tučnjavi s armenskim navijačima na južnoj tribini. HNS je otkrio kako nema podatke o identitetu tih osoba.

Novi incident sigurno neće doprinijeti hrvatskom slučaju u UEFA-i.

Linker
30. studeni 2023 18:40