Dainis Kazakevičs

 ANTE CIZMIC Cropix
POTENCIJALNA MINA

Vatrene na zadnjem gostovanju čeka pakao? Izbornik otkrio detalj koji bi Hrvatskoj mogao otežati posao

‘Znamo što nam se dogodilo u zadnjem dvoboju s njima‘, podvukao je
Piše: SNObjavljeno: 14. studeni 2023. 06:47

U poprilično optimističnom tonu priprema se nogometna reprezentacija Latvije za ogled s Hrvatskom u kvalifikacijama za Euro. Utakmica koja je na rasporedu u subotu od 18 sati u Rigi posljednja je za Latvijce u skupini, nakon koje će se još 21. studenog u prijateljskom dvoboju sastati s Poljskom u Varšavi. Na čemu reprezentacija, po mnogočemu najlošija u našoj skupini ima toliki optimizam?

Nogometno prvenstvo Latvije zaključeno je proteklog vikenda. U velikoj drami, pobjedom u posljednjem kolu naslov je uzela momčad RFS (Riga Football School), s bodom prednosti ispred Rige FC, koja je u zadnjem kolu remizirala. Nakon što su prvenstvene obveze završile, čitava se reprezentacija sada može posvetiti treniranju za tu posljednju utakmicu u kvalifikacijama.

- Ne sjećam se kada nam se ovo zadnji puta dogodilo. Lani smo nakon zadnjeg kola imali samo tri dana za pripremu reprezentacije, sada imamo cijeli tjedan. Važno nam je u utakmici s Hrvatskom pokazati da smo na pravom putu - rekao je Dainis Kazakevičs, izbornik Latvije na press-konferenciji po okupljanju reprezentacije.

Zanimljivost je, a što je posebno naglasio, da je u obje zemlje 18. studenog nacionalni praznik. Latvijci slave Dan neovisnosti, a u Hrvatskoj se prisjećamo žrtava Domovinskog rata.

- Ozračje će biti posebno, u to ne dvojim. Skontov stadion bit će pun. A znamo i što nam se dogodilo na prvoj utakmici s Hrvatskom (poraz 5:0 u Rijeci, nap.a.), tako da se i s te strane želimo popraviti.

Zanimljiv je odgovor Kazakevičs dao na pitanje o drugom protivniku u studenom:

- Neću skrivati svoje nezadovoljstvo odlukom da se igra s Poljskom. To nije suparnik po našoj mjeri za kraj sezone. Htio sam testirati neke igrače koji su u ovim kvalifikacijama manje igrali, da ih se provjeri. Poljska je itekako ozbiljan protivnik koji opet zahtjeva da mu se potpuno natjecateljski postavimo. Probat ću izbalansirati nešto...

Linker
03. svibanj 2024 05:32