Nicolo Zaniolo

 Giacomo Morini/shutterstock Editorial/profimedia
REPREZENTACIJA NA UDARU

Velika afera u susjedstvu, pregledavaju se laptopi i mobiteli, igrači se brane: ‘Samo smo igrali poker‘

Neki su nogometaši već vraćeni iz talijanske reprezentacije u svoje klubove
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2023. 14:30

Talijanski nogomet potresa najnovija afera s klađenjem pojedinih igrača u Serie A, od kojih su neki čak i reprezentativci te zemlje. Najpoznatiji među njima su Nicolo Zaniolo, imenjak mu Fagioli i Sandro Tonali, koji su u tijeku četvrtka bili ispitani u kampu Talijanske reprezentacije u Covercianu, na čija su vrata pokucali istražitelji.

Kako piše talijanski list La Repubblica, Zaniolo je na ispitivanju rekao da se nikada nije kladio na nogometne utakmice, već samo na poker i na blackjack. Kako tvrdi, sportski direktor njegova sadašnjeg kluba, Aston Ville Ramón Rodríguez Verdejo poznatiji kao "Monchi" odgovorio je od toga da se kladi na nogomet.

Kartanje s ulozima također je zabranjeno

Zaniolo je već u Engleskoj, a Tonali pak u Milanu kako bi razgovarao s njegovim odvjetničkim timom. Gazzetta navodi da je igrač Aston Ville već na treninzima u svom klubu kako bi odvratio misli od novonastale afere u kojoj se ne osjeća krivcem ni za što nelegalno.

Kako se navodi u optužbi torinskog javnog tužitelja, on je zajedno s Tonalijem i Fagiolijem, igračem Juventusa umiješan u "intenzivnu aktivnost klađenja i kockanja", s time da je već javno priznao da je igrao poker i blackjack, ne znajući da su i te aktivnosti nedopuštene profesionalnim nogometašima.

Tužitelji idu do kraja

Ako se i zaista utvrdi da Zaniolo nije sudjelovao u klađenju na nogometne utakmice, neće biti velike kazne. Da, uslijedit će financijska zbog pokera, ali sa sportske strane, neće biti suspenzija niti ičega sličnog. Ali tužitelji će pregledati i laptop, odnosno mobilni telefon nogometaša Aston Ville ne bi li utvrdili sve činjenice pa na kraju donijeli pravorijek u čitavoj priči.

Talijani dalje navode da su još neki nogometaši u opasnosti od kazni za klađenje. U priču je upleten i drugi nogometaš Juventusa koji je zasad neimenovan. Hobotnica ovog slučaja se, naime, ukupno proteže na čak 12 nogometaša.

Linker
28. travanj 2024 02:46