ANTE CIZMIC Cropix
ŽESTOKA KONKURENCIJA

Velika bitka za ključnu poziciju uoči Eura, Dalićev napadač poručio: ‘Možda je i bolje da nisam prva špica‘

‘Mislim da je dobro što imamo zdravu konkurenciju napadača‘
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 15:37

Stotinjak dana dijele nas od prvog nastupa "vatrenih" na Eura u Njemačkoj, odnosno okršaja sa Španjolcima na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis za prijateljski turnir "W Cup" koji će biti održan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 22. do 26. ožujka, a isti se ne bi trebao previše razlikovati od onog kojeg će Dalić objaviti pred odlazak u Njemačku.

U ovom trenu Dalić niti približno ne zna kako će izgledati njegovih prvih 11 - Livaković je naša neprikosnovena "jedinica", u zadnjoj su liniji sigurni Šutalo i Gvardiol, u vezi trio Brozović-Kovačić-Modrić. Borba za sve ostale pozicije je otvorena, a ponajviše će ovisiti o formi i zdravlju igrača.

Ipak, jedna od preostalih pozicija u ovom se trenu čini rezervirana, a to je mjesto u vrhu napada. Ante Budimir svojim je predstavama i pogocima jasno istaknuo kandidaturu za prvu špicu "vatrenih", a ovako je Bruno Petković opisao konkurenciju u vrhu napada:

- Ima jako puno vremena do Europskog prvenstva, Ante Budimir igra jako dobro, Andrej Kramarić uvijek konkurira za tu poziciju. Forma se može promijeniti kroz par utakmica. Mogu i ja bolje, mogu i konkurenti bolje. Ima mladih koji dolaze. Nekad više minuta u momčadi pomogne, osjećaš samopouzdanje, ekipa te više osjeti. Mislim da je dobro što imamo zdravu konkurenciju napadača koji se dižu u formi, drago mi je da nikome mjesto nije zacementirano - kazao je Dinamov kapetan za Nacional.

image
VLADO KOS Cropix

Kako Petković kaže, svi imaju priliku pokazati se.

- Ako igraš dobro, onda ćeš i igrati, a ne da se govori da su Petković, Budimir ili Kramarić trenutno prvi. Svatko može izboriti svoje mjesto na temelju svojih igara, treninzima i dizanjima u formi. To je najzdraviji oblik konkurencije. Tome treba težiti. Možda je bolje da nisam prva špica.

Linker
06. svibanj 2024 06:27