Eduards Emsis

 Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia
STIGLI NA RUJEVICU

Veznjak Latvije najavio okršaj s Vatrenima: ‘Koja mi je prednost pred Modrićem? Ja njega poznajem, on mene ne‘

‘Igramo protiv TOP 10 reprezentacije, to je veliki izazov i posebna utakmica‘, rekao je izbornik
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2023. 18:41

Latvijci su trenirali na glavnom terenu Rujevice, a prije toga su održali press konferencija. Vezni igrač Eduards Emsis koji igra za klub Raufoss, norveškog drugoligaša, manje je govorio, ali je nasmijao cijelu dvoranu. Na pitanje kako će se nadmetati s Lukom Modrićem, rekao je:

- Luka Modrić je veliki igrač, jedan od najboljih, tko se može s njim nadmetati? Pitate se imam li koju.prednost pred njim? Imam, ja njega savršeno poznajem, a on mene ne poznaje - smijao se Emsis, te dodao:

- To mi glavni adut. Hrvatska ima vezni red u kojem igraju Modrić i Kovačić, ne pamtim baš da sam igrao protiv takvih suparnika u sredini terena. Što višem trebam reći...

Izbornik Dainis Kazakevičs je dijelio komplimente našima, ali i hrabrio svoje dečke.

- Igramo protiv TOP 10 reprezentacije, za nas je to veliki izazov i specijalna utakmica. Znamo koja su Hrvatska oružja i nastojat ćemo ih spriječiti da ih iskoriste. Vidjeli smo na ranijim utakmicama što Hrvati mogu. Mi nismo osvojili još niti jedan bod, no nastojimo u svakoj utakmici biti što bolji.

O taktici svoje ekipe nije htio govoriti:

- Naravno da neću reći kako ćemo točno igrati, na tome radim s igračima, imamo svoj stil koji želimo što bolje provesti u djelo.

Požalio se što nema dvojicu igrača obrambenog Ravisa Jurkovskisa i napadača Vladislavsa Gutkovskisa.

- To su naši jako bitni igrači koji nam itekako nedostaju. Mi smo svjesno da ćemo se protiv Hrvatske morati braniti, ali ne želimo biti samo u obrani. Tražim od igrača da drže loptu koliko je najviše moguće, da i mi imamo svoje dionice, da dođemo naprijed i zaprijetimo. Želimo nešto učiniti i u napadu.

Često se uzda u prekide, kornere, pa čak ubacivanja iz auta, što je hrvatski izbornik Zlatko Dalić, dakako, uočio.

- To je ono što znamo dobro raditi, iako nije uvijek tako. Moramo paziti na koncentraciju jer gubili smo bodove u završnici.

Zašto rezultati Latvije več dugo nisu osobiti? U čemu je problem, nekad je imala poznatije igrače i igrala ne Euru 2004. godine.

- Kompleksno je odgovoriti. Tri su glavne točke, u našim klubovima domaći igrači ne igraju glavnu ulogu, drugo imamo premalo igrača vani, a ako i jesu ne igraju stalno, a postoji i nedostatak iskustva na međunarodnoj sceni. No, mi se uvijek trudimo i dajemo sve od sebe - konstatirao je izbornik koji je većinu presice održao samo na latvijskom jeziku za njihove novinare koji je stiglo 6-7....

Linker
01. prosinac 2023 12:41