Slavlje Albanaca

 ELENA COVALENCO/AFP/PROFIMEDIA Elena Covalenco/afp/profimedia
BOD ZLATA VRIJEDAN

VIDEO: Albanija se plasirala na Euro! Za veliki uspjeh zabio bivši igrač Splita, pogledajte pogodak

Domaći su u samoj završnici navalili na gol koji bi ih zadržao u igri za prolazak na EURO, no nisu ga zabili
Piše: HINAObjavljeno: 17. studeni 2023. 20:38

Nogometaši Albanije izborili su plasman na EURO 2024., oni su kolo prije kraja natjecanja u skupini E osigurali jedno od prva dva mjesta nakon 1-1 (1-0) remija na gostovanju kod Moldavije u Kišinjevu u petak.

Albancima je za drugi odlazak na EURO u povijesti bio dovoljan jedan bod iz Kišinjeva, a veliki korak napravili su sredinom prvog poluvremena kada su poveli golom Cikalleshija (25-11m) iz kaznenog udarca. Bili su Albanci u prednosti sve do pred kraj dvoboja kada je Baboglo (87) poravnao na 1-1. Iako su domaćini u samoj završnici navalili u potrazi za pobjedničkim golom koji bi ih zadržao u igri za prolazak na EURO, gosti su uspjeli održati bod.

>>> POGODAK ALBANIJE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Albanija je na vrhu skupine sa 14 bodova, tri više od druge Češke, ali četiri više od treće Poljske i četvrte Moldavije kojima je ostala po još jedna utakmica do kraja kvalifikacija.

Albanija je postala 12. reprezentacija koja je osigurala EP nakon Engleske, Francuske, Španjolske, Belgije, Portugala, Turske, Škotske, Mađarske, Austrije, Slovačke i domaćina Njemačke. Dosada je jedini nastup na EURU Albanija ima 2016. u Francuskoj kada je zapela u skupini nakon jedne pobjede i dva poraza.

U posljednjem kolu Kazahstan će gostovati kod Slovenije, dok će Danska gostovati kod Sjeverne Irske.

Linker
26. travanj 2024 10:25