Edin Džeko

 CARLOS COSTA Afp
KVALIFIKACIJE ZA EURO

VIDEO: Austrija uzela bod Belgiji, Portugal uvjerljiv protiv BiH, a pogledajte što je uspio promašiti Džeko

Bila je to treća utakmica Portugala u kvalifikacijama te treća pobjeda uz razliku pogodaka 13:0
Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2023. 22:54

U zanimljivom i prilikama bogatom dvoboju kvalifikacijske skupine F, za odlazak na Euro 2024., nogometaši Belgije i Austrije su u Bruxellesu odigrali 1:1.

Austrijanci su poveli u 21. minuti kada je nakon kornera lopta došla do Gregoritscha na drugoj vratnici, a on je, uz pomoć domaćeg igrača Mangale, prevario Courtoisa.

U nastavku susreta Belgija, koja je igrala bez svog vođe De Bruynea, stisnula je suparnika, a do izjednačenja je stigla u 62. minuti. Romelu Lukaku je primio loptu na vrhu šesnaesterca, namjestio se i žestoko raspalio te naciljao mrežu. U 107 nastupu za Belgiju tijekom karijere postigao je Lukaku već 73 pogodak.

Dvoboj se potom potpuno otvorio, a sjajne šanse su potom propuštali Austrijanci. Sabitzer, a pogotovo Posch, morali su ponovno dovesti goste u vodstvo, no sjajno je u ovom potonjem slučaju reagirao Courtois. Na drugoj strani su uzvratili Carrasco i Lukaku, ali ni tada se rezultat nije mijenjao te je sve završilo podjelom bodova. U posljednjim sekundama i vratnica je spasila Austrijance od poraza nakon udarca Tielemansa.

Austrija je ostala prva na ljestvici, ima sedam bodova, odnosno, tri više od Belgije.

U skupini J Portugal je na domaćem terenu svladao Bosnu i Hercegovinu 3:0. Prvu veliku priliku na susretu imali su gosti koji su u 29. minuti izveli vrlo lijepu akciju s lošom završnicom. Sam, na deset metara od suparničkih vrata, loše je pucao Džeko, a Bosna i Hercegovina je bila kažnjena krajem prvog dijela kada je Portugalce u vodstvo doveo Bernardo Silva.

DŽEKIN PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE.

Neizvjesnih 1:0 stajalo je do 77. minute kada je Bruno Fernandes pogodio za 2:0 i time Portugalcima osigurao tri boda. Isti je igrač sve zaključio golom u 93. minuti. Bila je to treća utakmica Portugala u kvalifikacijama te treća pobjeda uz razliku pogodaka 13:0.

U toj grupi Island Slovačka je u gostima pobijedila Island 2:1, a dvoboj je odlučio domaći igrač Magnusson koji je u 70. minuti pogodio vlastitu mrežu. Prije toga je za domaćina strijelac bio Finnbogason iz jedanaesterca, a za goste Kucka.

Češka je rutinski obavila gostovanje kod Farskih otoka gdje je slavila 3:0 čime je dodatno potvrdila prvo mjesto u svojoj skupini E. Česi nakon tri utakmice imaju dvije pobjede i remi. Ogled na Farskim otocima bio je riješen nakon prvog dijela jer je na odmor Češka otišla s dva gola prednosti, uz golove Krejčija i Černyja. U nastavku je Vaclav Černy zabio još jednom za konačnih 3:0.

U toj je skupini još Albanija u Tirani pobijedila Moldaviju 2:0. Oba pogotka Albanija je postigla u nastavku susreta, prvo Asani u 51. pa Bajrami u 76. minuti. Albanija je time upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama.

Gruzija je, u sklopu skupine A, u Larnaci svladala Cipar 2:1, a gol odluke dao je Davitašvili u 84. minuti.

Linker
03. svibanj 2024 04:19