ANTE CIZMIC Cropix
SPREMA SE NOVI SHOW

VIDEO: Dalić morao otkazati prvi trening, pogledajte javljanje našeg reportera s lica mjesta

Treningu hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak će prisustvovati oko 4000 navijača
Piše: Dražen Antolić iz NeuruppinaObjavljeno: 09. lipanj 2024. 21:35

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Neuruppin, svoju bazu u kojoj će biti smještena za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Vatrenima je priređen svečani doček u srcu grada, na "Schulplatzu" (školskom trgu), a okupilo se više tisuća hrvatskih navijača potvrđujući kako će naši nogometaši na Euru praktički igrati na domaćem terenu. Hrvatski navijači od jutra su se okupljali u ovom gradiću s nešto više od 30.000 stanovnika. Stizali su iz okolice Berlina, ali i iz udaljenjih gradova poput Munchena i Hamburga.

Novinar Sportskih novosti Dražen Antolić javio se iz Neuruppina i s lica mjesta otkrio prve dojmove:

- Reprezentacija je večeras trebala imati trening, ali je trening otkazan zbog utakmice s Portugalom i umora. Ali ne samo zbog toga, nego i zbog dočeka. Prvi dan u Neuruppinu obilježio je doček. Skupile su se tisuće navijača Vatrenih u nadi da će Hrvatska ovdje ostati dugo i možda doći do finala.

VIDEO: Dražen Antolić

Osvrnuo se i na velika očekivanja koja prate Vatrene i izbornika Dalića:

- Jasno je da je nakon pobjede nad Portugalom u hrvatskoj reprezentaciji nastala euforija koju je izbornik Dalić nastojao stišati, pokušao je objasniti ljudima da je Euro nešto sasvim drugo. Međutim, ni izbornik nije krio koliko je zadovoljan i koliko vjeruje da Hrvatska može napraviti nešto veliko.

Svi su još pod dojmom pobjede nad Portugalcima:

- Cijeli je dan protekao u pričama o Portugalu, o izvrsnoj igri, pogotovo u prvome poluvremenu, određenim pojedincima koji su puno pokazali. Postoji vjera da bi Hrvatska tako mogla odigrati i protiv Španjolske, iako se radi o drugačijem tipu utakmice. Ipak je Portugal bio prijateljski susret, a Španjolska nešto sasvim drugo.

Na kraju je najavio sutrašnji otvoreni trening za koji vlada velik interes u ovome gradiću:

- Vatreni su pohvalili trening-kamp i svoj resort, a od ponedjeljka će krenuti s redovnim treninzima. Taj će trening još uvijek biti onaj ležerniji jer će biti otvoren za publiku i očekuje se da će na njemu biti oko 4000 ljudi koji će ih uživo pratiti na tribinama. Vatreni će, dakle, imati samo tri prava treninga na kojima će pripremati taktiku za početak Europskog prvenstva.

Linker
10. lipanj 2024 07:24