Serhij Rebrov

 LEON KUEGELER Afp
SPORNA SITUACIJA

VIDEO Izbornik ogorčen, u centru pažnje zvijezda od 70 milijuna eura: ‘Čist penal, a VAR kao da ne postoji‘

Piše: SNObjavljeno: 21. studeni 2023. 13:19

Ukrajinski izbornik Serhij Rebrov "rigao je vatru" nakon remija u srazu s Italijom. Remi bez pogotka na "domaćem" terenu u Leverkusenu za Ukrajince znači i teži put prema Europskom prvenstvu. Morat će u dodatne kvalifikacije, a izbjegli bi ih pobjedom nad Talijanima, kojima je bilo dovoljno uzeti bilo kakav ulog da bi osigurali nadolazeću smotru.

Međutim, trenutak sa samog kraja utakmice, točnije 93. minute, mogao je promijeniti sve. Oleksandr Zubkov proigrao je Mihajla Mudrika, a zvijezda Chelseaja od 70 milijuna eura ušla je u duel s Bryanom Cristanteom. U idućem trenutku Mudrik se našao na tlu, držao se za gležanj i i ostao ležati s bolnom grimasom na licu. Cristante je odmah raširio ruke signalizirajući da nije napravio prekršaj u uspješnom pokušaju otimanja lopte, a ukrajinska klupa ljutito je krenula u raspravu sa četvrtim sucem.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Jesus Gil Manzano, renomirani španjolski sudac, odmahnuo je rukom i dao signal za nastavak igre, što se Ukrajincima nikako nije svidjelo.

- To je bez ikakve sumnje bio čisti kazneni udarac. No što nama to vrijedi kada VAR-a kao da nema? Mogao se barem javiti sucu da provjeri situaciju, kad već nije uspio vidjeti evidentan prekršaj za kazneni udarac - ljutito je poručio izbornik Rebrov nakon susreta.

Ukrajina će, stoga, Euro tražiti kompliciranijim načinom, a tamošnja javnost još će se neko vrijeme zabavljati pitanjem što bi bilo da su u trećoj minuti nadoknade imali meč-loptu. Sudeći po komentarima s društvenim mrežama, mnogi su mišljenja da je Manzano donio ispravnu odluku.

Kako bilo, Ukrajinci svakako moraju situaciju što prije zaboraviti i spremiti se na posljednji marš.

Linker
03. svibanj 2024 23:48