Dušan Tadić

 Piotr Kucza/imago Sportfotodienst/profimedia
SLUČAJ ‘TRI PRSTA‘

VIDEO Kapetan Srbije oduševio voditeljicu, pa jednim potezom isprovocirao Turke i poručio: ‘Žao mi je braće‘

Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 06:36

Srbija je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine na Marakani pobijedila Crnu Goru i stigla na korak do velikog natjecanja. Srbi su slavili s 3:1, a dva gola je zabio Aleksandar Mitrović, te jedan kapetan Dušan Tadić.

- Ekipa je pokazala zajedništvo i to je bilo presudno. Puno puta smo pokazali da možemo do preokreta. Dominirali smo i imali sve pod kontrolom. Primili smo glup gol. U poluvremenu smo pričali, znali smo da će doći trenutak i on je došao - rekao je srpski kapetan pa dodao:

- Krivo mi se samo zbog toga što se odlučivalo protiv naše braće, ali mislim da je to bila lijepa nogometna predstava. Znali smo da je ovo ključna utakmica. Idemo dalje, u studenom je Bugarska i želimo se plasirati - poručio je Tadić za RTS.

Tadiću je ovo bio 100. nastup za reprezentaciju, a okrunio ga je asistencijom i golom u važnoj pobjedi. Nakon utakmice, Tadić je napravio dva poteza zbog kojih je postao glavna tema na društvenim mrežama, a jednim je potezom razbjesnio sve u Turskoj.

Tadić je na razgovor s voditeljicom na terenu stigao bez dresa, a s tom situacijom se našalio i njegov suigrač, golman Vanja Milinković-Savić, koji je u prolazu Tadiću prebrojao trbušne mišiće i tako nasmijao i kapetana i voditeljicu.

Simpatična scena nakon susreta ipak će u Turskoj ostati u sjeni onoga što je Tadić napravio nakon utakmice. Naime, kapetan Srbije je podigao tri prsta kako bi proslavio veliku pobjedu nad Crnom Gorom, a to bi mu moglo donijeti probleme u Turskoj u kojoj igra za Fenerbahçe.

Tadić je prošli mjesec već pokazao tri prsta i tada su ga Turci žestoko osudili i kritizirali zbog toga, no kritike ga očito nisu dotaknule pa je svoju proslavu ponovio nakon što je sudac odsvirao kraj. Ostaje za vidjeti što će mu na sve reći Turci.

Srbija je trenutno druga na ljestvici s 13 bodova, bodom manje od prve Mađarske koja ima i utakmicu manje. Crna Gora je pak treća s pet bodova i utakmicom manje.

Linker
27. travanj 2024 16:28