FABRICE COFFRINI Afp
DRAMA U ZAVRŠNICI

VIDEO: Ludnica u kvalifikacijama za Euro, Švicarci s dva pogotka u dvije minute spasili glavu

Završilo je 3:3, a posebno impresivan bio je način na koji su Švicarci došli do boda
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. listopad 2023. 20:14

Reprezentativci Švicarske i Bjelorusije odigrali su odličnu utakmicu u osmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Utakmica je završila rezultatom 3:3, a posebno impresivan bio je način na koji su Švicarci uspjeli spasiti na kraju utakmice.

Domaćini su bolje otvorili susret i preko Xherdana Shaqirija u 28. minuti uzeli vodstvo u susretu. Nakon dulje akcije Shaqiri je primio loptu na rubu kaznenog prostora i fantastičnim udarcem u sami kut vratara Ignatovicha osigurao vodstvo svojoj momčadi.

Rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena, kada je Bjelorusija odlučila ubaciti u brzinu više, a za izjednačenje rezultata u 61. minuti zaslužan je Max Ebong. Nakon lijepe akcije Ebong se našao u petercu domaćina i odličnim udarcem glavom poravnao stanje na terenu. Osam minuta kasnije gosti su imali vodstvo, a ovoga puta strijelac je bio Denis Poljakov. Pogodak je postignut na isti način, jedino je ovog puta centaršut došao nakon ubačaja iz kornera, kojeg je Poljakov dočekao i smjestio u mrežu.

U 83. minuti činilo se da je Bjelorusija osigurala sva tri boda, nakon što je Dmitri Antilevski izašao sam pred vratara Sommera i podebljao vodstvo.

Međutim, samo par minuta kasnije, u 89. minuti, ponovno se ukazao trenutak magije Shaqirija, a nakon njegovog sjajnog ubačaja pogodak je zabio Manuel Akanji. Nastavila je Švicarska s pritiskom, koji je urodio plodom već minutu kasnije kada je konačan rezultat utakmice postavio Zeki Amdouni nakon odbijene lopte u kaznenom prostoru.

VIDEO POGODAKA S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Ovakav rasplet utakmice ostavio je Švicarsku na prvom mjestu I skupine, dok je Bjelorusija peta s pet bodova.

Linker
03. svibanj 2024 00:58