Dražen Antolić
OTVORENI TRENING

VIDEO: Neviđena euforija u kampu Vatrenih, 5000 gledatelja skandira: ‘Luka, Luka!‘

Izbornik Dalić tek će od sutra dobiti tri dana za miran rad da se posveti taktici za Španjolsku
Piše: Dražen Antolić iz NeuruppinaObjavljeno: 10. lipanj 2024. 19:03

Vatreni su u nedjelju doputovali u svoju njemačku bazu, a u ponedjeljak su odradili otvoreni trening na kojem se skupilo oko 5.000 navijača.

Novinar Sportskih novosti Dražen Antolić javio nam se iz Neuruppina u kojemu je vladala prava euforija kad su se Vatreni pojavili na treningu:

- Drugog dana boravka hrvatske nogometne reprezentacije obilježio je javni trening na Volkspark stadionu na kojem se okupilo oko 5000 gledatelja. To je standardni događaj, uvijek se organizira javni trening kako bi se lokalna zajednica što bolje upoznala s nacionalnom vrstom koja će ovdje boraviti dvadesetak dana, a ako bude uspješna možda i više od mjesec dana.

Dok je naš kolega izvještavao, oko njega su navijači oduševljeno skandirali: ‘Luka, Luka!‘:

- Ovdje u Neuruppinu je specifična situacija, tribine su popunili većinom Hrvati, iako ima i ponekih domaćih navijača. Svi su stigli s najvećom željom da poslije treninga dobiju ili autogram ili fotografiju s nekim od naših nogometaša, pogotovo s Lukom koji je apsolutna zvijezda. Zbog njega su noć prije čekali i do 2 ujutro ispred hotela reprezentacije nadobudno se nadajući da će se baš u tom trenutku Luka pojaviti. To se naravno nije dogodilo.

Osvrnuo se i na događanja na travnjaku:

- Ovdje se, kao što imate priliku vidjeti, s velikim uzbuđenjem promatra sve što se događa na terenu iako je jasno da je ovo uvodni dio treninga u kojemu se ne događa ništa specijalno. To je ipak veliki događaj za ove gledatelje jer vjerojatno 99 % njih nikada u životu nisu vidjeli trening uživo jedne profesionalne ekipe, a naročito igrače koji igraju u najvećim svjetskim klubovima.

Sada slijedi ozbiljnija priprema za subotnju utakmicu sa Španjolcima:

- Za našu reprezentaciju pet dana uoči početka europskog prvenstva to je kraj jednog ceremonijalnog protokola. Izbornik Dalić tek će od sutra dobiti tri dana za miran rad, da se posveti taktici za Španjolsku i svemu što je potrebno. Koliko god da je Hrvatska dobro izgledala u utakmici s Portugalom, naravno da ima još posla kako bi na europskom prvenstvu bila bolja i uvjerljivija, prava onakva kakvu svi želimo i zbog koje je nastala ovakva euforija u Njemačkoj jer normalno je da će naši navijači, koji su napravili pravi cirkus kad su se pojavili Vatreni, napraviti još bolju atmosferu u Berlinu. Kao i inače, sve je sjajno, sve je super, ali pobjede su ipak najvažnije. - zaključio je Dražen Antolić.

Linker
10. lipanj 2024 19:03