OZAN KOSE Afp
SJAJAN POGODAK

VIDEO: Pogledajte golčinu kojom je Turska načela Latviju i osigurala plasman na Europsko prvenstvo

Ovom pobjedom Turci su i službeno osigurali plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. listopad 2023. 22:59

Reprezentacija Turske upisala je vrijednu 4:0 pobjedu nad Latvijom i time učvrstila svoju poziciju na vrhu tablice skupine D. Zaostatak hrvatske reprezentacije tako se sada popeo na šest bodova (uz jednu utakmicu manje), a s jednako mnogo bodova zaostaje i Wales.

Pogodak koji se pokazao prevagom bio je djelo desnog krilnog igrača Yunusa Akguna. Duga turska akcija uključivala je i prijenos lopte na lijevu stranu, gdje je lijevi bek Cenk Özkaçar poslao odličnu oštru loptu u šesnaesterac Latvije. Tamo se našao Akgun, mirno primio loptu i tako si namjestio loptu na volej koji je silovito odsjeo iza vratara Robertsa Ozolsa.

Zgoditak za 2:0 stigao je u 83. minuti. Na desnoj strani terena loptu je primio Samet Akaydin i uposlio dobar centaršut koji je dočekao napadač Cenk Tosun i pospremio glavom u mrežu. Treći pogodak za završetak priče stigao je u 87. minuti iz kontranapada. Po desnoj strani protrčao je Yusuf Sarı i uposlio dotrčalog Kerema Aktürkoğlua kojem nije bio problem matirati gostujućeg vratara. Konačnu točku na i novim pogotkom postavio je Cenk Tosun.

Golove možete pogledati ovdje.

Ovom pobjedom Turci su i službeno osigurali plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Na rasporedu imaju još jedan ogled s Walesom u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, koji će biti ključan za hrvatske nade za prolaz dalje nakon večerašnjeg 2:1 poraza od Walesa.

Linker
23. travanj 2024 11:17