ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA
KIKS WALESA

VIDEO: Sjajne vijesti iz Erevana! Vatreni ponovno sami odlučuju o svojoj sudbini, pogledajte stanje na tablici

Hrvatska reprezentacija dobila je zahvaljujući Armeniji poguranac uoči posljednjih izazova
Piše: SN, Slaven KižlinObjavljeno: 18. studeni 2023. 16:55

Jedna od ključnih utakmica skupine u kojoj se Hrvatska bori za plasman na Euro sljedeće godine u Njemačkoj igrana je u Erevanu. Armenija je dočekala Wales. Obje reprezentacije prije početka dvoboja znale su da im pobjeda znači puno, Armenci bi njome ostali u igri, i eventualnim trijumfom u Zagrebu mogli bi izboriti povijesni nastup na velikom natjecanju, dok bi Velšani s pobjedom stigli nadomak cilja, imali bi sve u svojim nogama jer bi protiv Turske u Cardiffu s tri boda osigurali vizu za Njemačku, na kraju je završilo bez pobjednika.

Početak je bio vatren, Armenija je bolje otvorila, jurnuli su prema Wardu, a već u 5. minuti su tu inicijativu naplatili s vodećim pogotkom. Nakon kornera lopta je stigla do Zelarajana, ofenzivac saudijskog Al Fateha krenuo je s lijeve strane kaznenog prostora i onda sa 16 metara sjajno pogodio lijevi kut Warda.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

image
KAREN MINASYAN Afp

Velšani su potom krenuli po izjednačenje, David Brooks je dvije minute kasnije iz slične pozicije kao Zelarajanove pucao preko gola. Bilo je vidljivo da domaća obrana ima problema s prekidima Velšana, ubačaj rukom i iz kuta stvarali su gužvu pred Čančarevićem, Kiefer Moore bio je meta tih ubačaja, ali na početku je visoki centarfor Bournemoutha samo jednom uspio glavom ugroziti domaća vrata. Armenci su izdržali taj pritisak, čekali su svoju prigodu iz brze tranzicije, a jednu takvu u 21. minuti je Bičačkijan završio opasnim udarcem s 25 metara, tik uz vratnicu Wardovih vrata.

Nakon 25. minute igra se razvodnila, dosta je bilo prekršaja, jedan je napravio Mepham nad strijelcem Zelarajanom, pa je stoper gostiju dobio žuti karton, zbog kojeg ga neće biti u dvoboju s Turskom. Na uzbuđenje smo čekali do 37. minute, tada je iz vrlo dobre situacije s 14 metara pucao Wilson, Čančarević je odlično obranio i skrenuo loptu u korner.

Izjednačenje je stiglo u nadoknadi i to na tipično velški način. Aut praktički na korner liniji s desne strane izveo je Roberts, a gužvi pred Čančarevićem nesretni Tiknizjan pogodio je glavom vlastitu mrežu.

POGODAK ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

image
KAREN MINASYAN Afp

Oba izbornika nisu ništa mijenjala u poluvremenu, s istim snagama su krenuli po pobjedu, ali Rob Page je nakon četiri minute ipak napravio prvu izmjenu, umjesto Brooksa ušao je Brennan Johnson, napadač Tottenhama.

Nije bilo previše uzbuđenja na početku nastavka, ni jedna momčad nije se uspjela nametnuti, prvi smo pokušaj vidjeli tek u 57. minuti, no Spertsjan je bio neprecizan s 20 metara, imao je i boljih rješenja u tom trenutku. Inače četiri minute ranije došlo je do male gužve nakon koje su kartone dobili Harojan i Ampadu, kapetan Armenije se tako sam isključio s gostovanja u Zagrebu.

U 61. minuti domaći su bili nadomak vodstva, Ranos je ostavio loptu Bičakčijanu, vezni igrač Pogona iz Szczeczina iz koljena je pucao s 18 metara i pogodio gredu, a na odbijancu je najbrži bio Zelarazajan, ali iz izgledne šanse pucao je visoko preko gola.

U 69. minuti napokon nešto i od gostiju, sve je krenulo pogrešnim dodavanjem Harutjunjana, lopte se dokopao Daniel James, dugo je krilo Leedsa tražilo rješenje, a onda je pronašao prezimenjaka Jordana koji je potegnuo s 20 metara, Čančarević je uz male poteškoće uspio primiriti loptu.

Otvorilo se potom, oboje nisu imali što čekati, pa su uzbuđenja bila češća. U 72. minuti Zelarajan je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio je oštru loptu na pet metara, obrana Walesa je to raščistila do Harutjunjana koji s 20 metara puca nebu pod oblake, a ni pola minute kasnije Neco Williams je s 16 metara također pucao preko gola.

Page je povukao konačni potez u 80. minuti, krenuo je po pobjedu uvevši Broadheada, napadača koji je zabio u Splitu protiv Hrvatske. Međutim, domaći su bili ti koji su prijetili u 82. minuti Miranjna s ruba kaznenog prostora, a lopta se od bloka Mephama odbila preko gola. U 85. Moore je zaprijetio glavom, Čančarević je obranio. Sijevalo je u zadnjih deset minuta na obje strane, Armenci su svoje pokušaje završavali udarcima preko gola, a u 90. Sevikjan je imao meč-loptu, a njegov pokušaj s deset metara obranio je Ward. Isti igrač je u četvrtoj minuti nadoknade imao još izgledniju prigodu nakon Zelarajanove asistencije, no završio je akciju traljavo.

Standings provided by Sofascore
Linker
26. svibanj 2024 03:23