OZAN KOSE Afp
UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

VIDEO: Tenzije u našoj skupini. Stadionom odzvanjali zvižduci, neprijateljstvo se moglo rezati nožem

Između Turske i Armenije nema diplomatskih odnosa, a njihova granica zatvorena je od 1993. godine
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2023. 23:29

Dok je Hrvatska ‘‘petardom‘‘ ispratila Latviju s Rujevice (5:0), u drugoj utakmici naše skupine D kvalifikacija za EURO 2024., u Eskişehiru su se sastale Turska i Armenija.

I tenzije su počele prije nego što je lopta uopće krenula s centra.

S obzirom na zategnute odnose i turbulentnu prošlost u odnosima dviju država, tribine su se već na početku pobrinule da pokažu svoje neprijateljstvo prema gostima.

Tijekom intonacije armenske nacionalne himne, došlo je do glasnih zvižduka domaćih navijača koji su time odgovorili na sličan potez armenskih navijača koji su izviždali tursku himnu 25. ožujka prije utakmice u kojoj su iste momčadi sudjelovale u Erevanu.

Situaciju pogledajte OVDJE.

Od 49. minute Armenija je povela 1:0 nakon što je Artak Dašjan matirao Merta Günoka. Međutim, za remi u Turskoj pobrinuo se Bertuğ Yildirim koji je u 88. postavio konačnih 1:1.

Golove pogledajte OVDJE.

Između Turske i Armenije nema diplomatskih odnosa, granica između dviju zemalja zatvorena je od 1993. godine. Teški odnosi između zemalja uzrokovani su nizom okolnosti vezanih, posebice, za podršku Ankare stajalištu Azerbajdžana o problemu Karabaha te oštru reakciju Turske na proces međunarodnog priznanja genocida nad Armencima u Osmanskom Carstvu 1915. godine.

Kako je pisao turski Fanatik, na stadionu su pojačane mjere sigurnosti kako ne bi došlo do ekscesa.

Linker
06. svibanj 2024 00:09