Zlatko Dalić

 ANTE CIZMIC Cropix
NEUGODNO GOSTOVANJE

Zlatko Dalić poslao toplu poruku Armencima pa poručio: ‘Jedan igrač više nije s nama‘

Izbornik Hrvatske reprezentacije i Mateo Kovačić najavili su utakmicu u Erevanu
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2023. 15:30

Nakon fantastične predstave protiv Latvije (5:0) na Rujevici, nogometna reprezentacija Hrvatske zaputila se u Erevan, gdje će protiv Armenije odigrati svoju četvrtu utakmicu D skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Jasno je da će Armenija biti znatno teži zadatak od baltičkog suparnika u Rijeci. Armenci su oteli bod Turskoj (1:1) u Bursi i trenutno su na trećem mjestu, bodovno izjednačeni (7) s drugoplasiranim Vatrenima.

Treba spomenuti da naši idući protivnici broje i utakmicu više, a vodeća Turska dvije. Uoči posljednjeg susreta rujanskog ciklusa kvalifikacija, na press konferenciji javnosti su se obratili najprije Mateo Kovačić, a zatim izbornik Zlatko Dalić.

Komentar utakmice protiv Latvije.

- Odlično odrađeno. Koncentrirano smo ušli u utakmicu, rano smo zabili i sigurno osvojili tri boda - rekao je Kovačić

Što očekujete sutra u Erevanu?

- Očekujemo agresivnu i tešku utakmicu. Oni će krenuti jako, htjet će nas iznenaditi. I mi trebamo čvrsto ući i onda će sve biti OK.

Kako je u Manchester Cityju?

- Zasad je fenomenalno. Prošao sam pripreme, osjećam se sjajno i samo da se tako nastavi.

Koliko vam znači dolazak Joška Gvardiola?

- Znači puno, i njemu i meni i cijeloj momčadi. Joško se uklopio fenomenalno, mlad je po godinama, ali u glavi je izuzetno zreo. Sjajno se prilagodio, ali to se od njega i očekivalo.

Kako ste vidjeli Modrićevu odluku da ostane s reprezentacijom?

- Tu nije bilo dvojbi, ako se bude osjećao dobro, ako bude potreban reprezentaciji, kao što i jest, onda tu nema problema. On je naš vođa i nastavljamo s njim.

Nakon Kovačića na red je došao izbornik Zlatko Dalić koji je najprije odgovarao na pitanja armenskih novinara.

- Impresioniran sam vašim rezultatima. Odigrali ste jako dobre utakmice protiv Latvije, Walesa i Turske. Nadam se da ćemo oboje na EURO, ali znam da to neće biti lako. Sviđa mi se kako igrate. I vjerujem u vaš napredak - započeo je Dalić.

Je li sve u redu s kadrom?

- Vidjet ćemo kako napreduje Mateo, nećemo riskirati. Majer je isto imao jedan problem, danas će biti s nama na treningu. Jedino ne znam jeste li upoznati, ali Domagoj Vida nije s nama. Poštedili smo ga puta.

Što očekujete od protivnika?

- Po svemu što smo do sada gledali, osjetili su da imaju šansu i kvalitetu za plasman na EURO-u. Mi moramo ponoviti pristup iz Rijeke, biti jako ozbiljni, pametni i rutinski riješiti ovakvu utakmicu da nam se otvori put za nastavak.

Hoćete li igrati s Perišićem nešto povučenije ili u tom smjeru nešto?

- Da, u tom smjeru ćemo ići jer su opasni po bokovima.

Hoćete li još nešto bitno mijenjati u postavi?

- Nema mjesta kalkulacijama, nešto ćemo promijeniti, pogotovo u fazi obrane. Oni su jako opasni po bokovima. Ne smijemo i dopustiti kontru i polukontru, da nas iznenade. Neće biti puno zamjena - zaključio je Dalić.

Linker
29. ožujak 2024 04:34