Matjaž Kek

 Jure Makovec/AFP/Profimedia
EX-YU DERBI

Znakovita reakcija Matjaža Keka kad je vidio ždrijeb: ‘Možda će njima biti žao‘

"Srbi su nas već posramili, ali smo im i vratili", komentirao je slovenski izbornik
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. prosinac 2023. 09:31

Jedna od najtežih skupina na Europskom prvenstvu bit će skupina C u kojoj su uz Englesku i Dansku smještene još Srbija i Slovenija. I dok je srpski izbornik Dragan Stojković Piksi ishod ždrijeba u Hamburgu popratio ozbiljnoga lica, njegov slovenski kolega Matjaž Kek samo se nasmiješio.

- Sve reprezentacije u skupini bile su nam konkurenti u posljednjem razdoblju. Svjesni smo njihove snage. Nije to laka skupina, to je skupina u kojoj Slovenija nije favorit. Uz kvalitetu naših suparnika moramo biti svjesni i svoje kvalitete. Treba sve skupa dobro isplanirati, pripremne utakmice, grad u kojem ćemo boraviti... Čeka nas puno posla, ali bit će to sladak posao - smatra slovenski izbornik Kek.

Izazov koji čeka njegovu momčad opisao je kao ‘nenormalan‘.

- Ne znam što može biti veći motiv od igranja protiv ovakvih ekipa. Istina je da mi sve znamo, ali i oni znaju nas. Englezi su nam se uvijek nekako izvukli, nedavno smo igrali s Dancima, Srbi su nas već posramili, ali smo im i vratili - komentirao je bivši trener Rijeke.

Prvu utakmicu Slovenija će 16. lipnja igrati s Danskom u Stuttgartu, a četiri dana kasnije u Münchenu slijedi sraz sa Srbijom

Naglasio je kako Slovenija neće biti u ulozi favorita.

- Želimo se natjecati. Unatoč teškim suparnicima, na turnir ću povesti momčad koja će htjeti ostvariti pozitivan rezultat. Mnogi su se nasmiješili kada su vidjeli da su ušli u skupinu sa Slovenijom. Možda će njima biti žao. Učinit ćemo sve da tako i bude - poručio je Kek.

Prvu utakmicu Slovenija će 16. lipnja igrati s Danskom u Stuttgartu, a četiri dana kasnije u Münchenu slijedi sraz sa Srbijom. Engleska će biti suparnik Kekovoj družini u Kölnu 25. lipnja.

- Uvijek u ždrijebu želimo dobiti na papiru lakše konkurente. Ovaj put ne mogu reći da smo imali sreće, jer smo dobili stvarno teške suparnike. Ipak, Slovenija je na Euru. Dečki će se dobro pripremiti i mislim da ćemo se dobro natjecati i u ovoj skupini. Neće biti lako, ali vjerujem da igrači žele dobru izvedbu. Također vjerujem da nećemo razočarati - rekao je Radenko Mijatović, predsjednik Nogometnog saveza Slovenije.

Reprezentacija Slovenije u Njemačkoj će sudjelovati na velikom natjecanju prvi put nakon Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici, dok je na Euru posljednji put bila 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj.

Linker
01. svibanj 2024 15:33