Tibauth Courtois

 Matthew Visinsky/zuma Press/profimedia
ŠOKANTNI OBRAT

Zvijezda Reala otkrila pravu istinu: ‘Ozljeda nije razlog! Na Euro ne idem zbog izbornika, prijetio mi je...‘

Iako je nedavno naveo da će ga ozljeda odvojiti od natjecanja, priča je potpuno drukčija
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2023. 11:51

Kako smo nedavno pisali, Thibaut Courtois objavio je da neće nastupiti na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Belgijski vratar kao razlog je naveo neoptimalno fizičko stanje, budući da je sredinom kolovoza pretrpio puknuće prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena te se još uvije nije vratio u akciju.

Međutim, Courtois je u najnovijem intervjuu za belgijski medij Sporza otkrio pravu istinu. Glavni razlog nije ozljeda, već loši odnosi s izbornikom, na kojeg se naljutio tijekom susreta kvalifikacija za Euro protiv Austrije u lipnju. Courtois je s kapetanskom trakom oko ruke želio obilježiti stoti nastup za Belgiju, no Domenico Tedesco podario ju je Kevinu De Bruyneu. Veznjak Manchester Cityja ozlijedio se uoči susreta, a čast ni tada nije pripala Courtoisu.

- De Bruyne je nekoliko sati prije utakmice obznanio ekipi da je ozlijeđen, zatim je Romelu Lukaku dobio kapetansku traku. To je bio tek drugi put da mi se izbornik uopće obratio na pripremama za susret, nešto je u meni u tom trenutku puklo. Nisam više mogao podnijeti takav odnos, nakon utakmice s Austrijom sjeo sam s Tedescom i direktorom reprezentacije Frankyjem Vercauterenom da bismo otvoreno razgovarali. Imao sam osjećaj da me Savez ne cijeni - započeo je Courtois.

image

Tibauth Courtois i Romelu Lukaku

VIRGINIE LEFOUR Belga Via Afp

Prema iskazu Realovog vratara, sastanak nije prošao u dobrom tonu.

- Izbornik je na mene vršio pritisak, rekao mi je da ne smijem otići iz reprezentacije jer će u suprotnom otkriti naše privatne razgovore sa sastanka. Kazao sam mu da je to neetično, da se radi o čistom kršenju povjerenja između igrača i izbornika. Sutradan je sve osvanulo u medijima, a ja znam da im je on dao sve informacije. Ispričavam se navijačima što sam napustio reprezentaciju, ali nisam mogao podnijeti nepravdu - rekao je Courtois, s dodatkom da mu se Tedesco javio sutradan, ali golman ga je odlučio ignorirati.

Završno je poručio da je postoji mogućnost povratka u nacionalni dres, ali da će se to teško obistiniti dok Tedesco vodi glavnu riječ.

- Ja sam uvijek za razgovor, ali ne mogu pričati s nekim u koga nemam povjerenja.

Dakle, potpuno je jasno da Courtois neće stajati među vratnicama na njemačkoj smotri. Kako zasad stvari stoje, za poziciju belgijske jedinice borit će se Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton), Matz Sels (Strasbourg) i Arnaud Bodart (Standard Liege).

Linker
03. svibanj 2024 11:38