Alessandro Sabattini/Getty Images
KAKO JE PAO DOGOVOR

EUROPSKI VELIKAN BI ZBOG VATRENOG MOGAO PROMIJENITI FILOZOFIJU IGRE 'Kad je stigla ponuda nazvao sam oca, a on je rekao - sine, smjesta to prihvati!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2019. 20:12

Iza AC Milana i Ante Rebića prvi je veliki derbi ove sezone. Gradski sraz s Interom (0:2) prošao je u porazu, ali i u minutama "na kapaljku" za hrvatskog reprezentativca. To je šteta, jer treba nam onaj eksplozivni, vatreni Ante Rebić kakvog pamtimo iz Rusije. Baš sad, kad su kvalifikacije za EURO sljedećeg ljeta u zenitu.

Dao je hrvatski as intervju talijanskim medijima u kojem je pokušao pobliže objasniti kako je došlo do angažmana na San Siru, odnosno kako bi Rebić htio igrati na poziciji lijevog krila, mada trener "rossonera" Marco Giampaolo ne upotrebljava formaciju s igračem na toj poziciji.

Giampaolova je formacija 4-3-1-2 koju Milan i prakticira već dulje vrijeme. Rebić teoretski može igrati napadača ili polušpicu, ali nakon ulaska protiv Intera, u trenucima kad je Milan hvatao rezultat, Rebić je zaigrao u poziciji koja mu najviše odgovara, s tri napadača. Istina, trajalo je to samo sedam minuta, jer ušao je potkraj susreta.

Soccer Football - Europa League - Quarter Final Second Leg - Eintracht Frankfurt v Benfica - Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - April 18, 2019  Eintracht Frankfurt's Ante Rebic reacts  REUTERS/Ralph Orlowski
REUTERS

- Kao dijete bio sam "šestica" ili "osmica", a onda me trener Ivan Matić u RNK Splitu stavio na poziciju lijevog krila i tu se osjećam najugodnije - rekao je Rebić.

Kako je uopće došlo do kombinacije s Milanom?

- Kad sam čuo da se Milan interesira za mene, odmah sam nazvao svog oca i pitao ga što on misli o tome. Rekao mi je da to odmah prihvatim. Milan je jedan od najboljih klubova u Italiji. Pričao sam već i sa Zvonom Bobanom koji mi je objasnio što klub od mene želi. Želim svima pokazati da sam napredovao od svog zadnjeg angažmana u Serie A (Fiorentina) te da zaslužujem biti ovdje i predstavljati Milan - zaključuje Rebić.

Linker
25. travanj 2024 06:18