Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
JE LI SADA NAPOKON GOTOVO?

EVO GDJE BI TREBAO BITI NOVI STADION DINAMA Čeka se prolaz u Ligu prvaka i posebno pismo, a velika preostala dvojba odredit će i budućnost Modrih

Novi stadion imat će 30.000 mjesta, kaže prvi čovjek Zagreba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 15:49

Kad ukucate u internetsku tražilicu temu novoga stadiona u Zagrebu, možete se samo uhvatiti za glavu vidjevši što se sve nudi. Koliko je tu bilo lažnih obećanja, mazanja očiju, revolucionarnih ideja, da o bačenim milijunima ne govorimo.

Zato teško bilo koga može srušiti s nogu nova najava zagrebačkoga gradonačelnika. A na krilima euforije poslije Dinamove pobjede nad Rosenborgom i pozitive koja se iz Maksimira širi prema Ligi prvaka, Milan Bandić je tako opet otvorio temu stadiona.

- Ono što Dinamo i navijači budu htjeli, mi ćemo napraviti. Ako budu htjeli da to izrežemo i otpeljamo na Jakuševec i napravimo isti stadion na istom mjestu veličine 25 do 30 tisuća ljudi, mi ćemo to napraviti. Ako budu željeli nešto drugo, onda ćemo to također zajedno napraviti - odgovorio je zagrebački gradonačelnik na novinarsko pitanje vode li se kakvi ‘tihi razgovori’ s Dinamom o gradnji novog stadiona.

Rekao je potom i da na tu temu očekuje pismo iz Dinama nakon uzvratne utakmice s Norvežanima te dodao da je ponosan na sve što se trenutno događa u zagrebačkom nogometnom klubu.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Bandićeve pohvale

- Bjelica je uštimao taj orkestar savršeno, nema više intervencija s klupe, nema cirkusa. Gledatelji su se vratili na stadion, jer kazalište bez publike nije kazalište, stadioni bez publike nemaju svrhu. Ponosan sam i kao gradonačelnik i kao peti počasni predsjednik Dinama u povijesti kluba.

No, dobro, trenera i izbornika ionako imamo u izobilju, pa je ipak važnije što Milan Bandić kaže o samom stadionu. Jasno je da nakon svih tih priča zadnjih 20 godina ipak prevladava skepsa, teško je biti euforičan i pozitivan kad je stadion u pitanju. Ali znate da nada - osim što je znate već što - umire posljednja. Možda se ovaj put doista nešto dogodi, jer, ono što je točno jest da zadnjih mjeseci Grad i Dinamo stvarno razgovaraju intenzivnije i konkretnije nego ikad na tu temu.

Uostalom, svjedočili smo i nedavno kad su ljudi iz Grada dolazili u klub, sastajali se članovi Dinamova IO-a, doima se sve to ozbiljnijim nego ikad. A u Dinamu su rekli da neće izlaziti u javnost ni s kakvom informacijom već da će u koordinaciji s Gradom o svemu izvijestiti javnost kad usuglase konačno rješenje nakon kojega više nema nazad. Kreće li se ipak?

Koliko smo uspjeli saznati, razgovori se trenutno vode na temu treba li aktualni stadion srušiti i graditi novi, ili ipak ovaj dotjerati, pretvoriti u moderno zdanje. Sigurno je, pak, prema svim tim neslužbenim informacijama, da će stadion ostati u Maksimiru, pitanje je tek kako u tu priču implementirati onaj ‘krš’ na Sveticama gdje nikad nije saživio HNS-ov kamp. Također, pitanje je gdje će Dinamo igrati dok će Maksimir (ne ako, nego kad) dobivati novo lice, hoće li to biti Kranjčevićeva?

Konačno ili opet san

Ali, kao što je rekao Bandić, više će se znati nakon revanša u Trondheimu, tada bi i Dinamovo pismo koje gradonačelnik očekuje na stolu, trebalo otkriti konačno i zadnje rješenje za Dinamov stadion. Nakon toga preostaje samo krenuti s radovima. Jesmo li stvarno došli blizu tom trenutku, ili će opet sve ostati na lijepim snovima?

Linker
17. travanj 2024 12:12