Foto: Damir Krajac / CROPIX
OTKRIVA JUTARNJI LIST

EVO GDJE JE ZAPEO VELIKI TRANSFER OLMA U MILAN Klubovi su se već sve dogovorili, ali zbog zahtjeva menadžera skupocjeni Španjolac bi mogao 'u stečaj'

DINAMO Nitko od igračevih menadžera nije došao na utakmicu protiv Lokomotive
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 17. siječanj 2020. 23:01

Dani Olmo, kako smo i najavili, nije igrao pripremnu utakmicu protiv Lokomotive, gledao je utakmicu prvo iz novinarske lože, a poslije sa zidića na drugoj strani igrališta. Do zaključenja ovog izdanja ništa se novog nije dogodilo što se tiče njegova transfera u Milan.

Ponavljamo, klubovi su se sve dogovorili (odšteta Dinamu 20+5 milijuna eura), ali pristanak još nisu dali Olmovi agenti, od kojih nijedan nije došao na utakmicu.

Međutim, saznali smo da traže sedam milijuna eura provizije od transfera plus postotak od sljedeće prodaje, što će reći da više vode brigu o sebi nego o igraču.

Dinamo, dakako, na takvu varijantu ne želi pristati, Milan, pak, smije uplatiti odštetu samo na račun kluba prodavatelja i trenutno, kako smo već pisali, vlada “pat-pozicija”. Olmo ne želi potpisati novi ugovor s Dinamom, ostane li pri tome, na proljeće mu se može dogoditi da samo trenira, a ne igra. Ostane li bez minutaže, neće na Euro sa španjolskom reprezentacijom, srušit će mu se cijena, a besplatno će moći promijeniti klub tek u siječnju 2021.

Dakle, zbog zahtjeva njegovih menadžera Dani Olmo bi do 2021. mogao “otići u stečaj”. Ne možemo ulaziti u procjenu koliko su ti zahtjevi njegovih agenata opravdani jer ne znamo što je točno dogovoreno “na riječ”, a što na papiru (navodno uobičajenih 10 posto provizije). Činjenica je da je Dinamo našao klub koji ga želi (Milan), sportski direktori Zoran Mamić i Zvonimir Boban su se sve dogovorili, ali “svoj dio”, spomenutih sedam milijuna eura, traži i “Olmova strana”...

Dakako, neće mladi španjolski vezist sudjelovati ni u subotnjoj provjeri protiv Slovackog (Rovinj, 15.00).

- Neće igrati. Svi znamo da se razgovara o transferu, a kada će se dogoditi, ne znamo. S klupske strane ne želimo ništa riskirati s njim, iako je on vrlo raspoložen na treninzima, dobro radi. Ali možda bi za njega bilo malo rizično da igra utakmice - kazao je trener “modrih” Nenad Bjelica nakon remija s Lokomotivom (1-1) u petak popodne, u prvoj od svoje četiri utakmice na pripremama u Rovinju. I Bjelica i Goran Tomić su isprobali dvije postave, a pogoci su pali u zadnjih pola sata, kad su oba trenera promijenila sve igrače. “Modri” su u žutim dresovima poveli Šutalovim pogotkom glavom nakon Kadziorova kornera u 63. minuti, a izjednačio je Sammir, poklopivši loptu na Hujberov centaršut u 77. minuti.

- Podijelili smo minute na 22 igrača, nakon možda i najtežeg tjedna u pripremama. Zadovoljan sam i trkačkim i taktičko-tehničkim dijelom. Naravno, nismo još u optimalnom stanju, ali imali smo i suparnika koji igra dobar nogomet, koji nas je tjerao da se stvarno napregnemo do kraja i da taj naš ofenzivni presing moramo kvalitetno raditi.

Više od ostalih istakli su se mladi, Gvardiol i strijelac Šutalo, sveprisutni Đira, aktivni Majer i Marin. Osmorica nisu konkurirali, a sutra će Bjelica ponovno podijeliti minutažu 60 + 30.

- Startat će neki iz drugog poluvremena i neki od osmorice koji nisu uopće igrali. Želimo svima raspodijeliti minutažu, a fokus ionako nije na utakmicama, nego na treninzima. Kroz ove utakmice samo usavršavamo te neke automatizme koje radimo na treninzima i to moraju svi odraditi - poručio je Bjelica.

Trener “lokosa” Goran Tomić mogao je biti zadovoljan otporom koji su pružili njegovi igrači, na trenutke to uopće nije izgledalo kao prijateljska utakmica, išlo se “u kost”...

- Super nam je došla ova utakmica jakog podražaja, jako dobrih 60 minuta. Mislim da smo na pravom putu. Težimo tome da budemo bolji nego jesenas, većina momčadi ostala je ista, a dobili smo neka pojačanja u zadnjoj liniji. Sigurno ćemo biti čvršći, a na neke stvari, kao slučaj Tolić, ne mogu utjecati. Ne znam još točni niti kada će Lešković biti spreman - poručio je Tomić prije povratka u Medulin, gdje je Lokomotivina pripremna baza.

Linker
23. travanj 2024 02:10