screenshot
FANTASTIČNA ATMOSFERA

EVO KAKO JE JEDAN OD APSOLUTNIH JUNAKA VATRENIH NASMIJAO SVE DO SUZA Rebić 'ukrao šou' u Sočiju: 'Pa... zapravo nemam što reći, Ivane ajde ti pričaj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2018. 19:53

Trećeg dana priprema u Sočiju pred okupljene novinare izašli su Ivan Perišić i Ante Rebić. Tema je naravno bila četvrtfinalana utakmica protiv domaćina. Vatreni su preživjeli sve šokove protiv Danske, a kako su i ranije najavljivali, ne žele stati na ovome.

Rusija je za vrijeme ovog prvenstva koristila dvije taktike, je li to za vas iznenađenje?

- Gledali smo njihove utakmice i protiv Španjolske su igrali u drugom sistemu, ali svakom protivniku se moraš prilagoditi. Mi ćemo se svakako dobro pripremiti za sve varijante, imamo još dva dana za to i neće biti problema - kazao je Perišić.

S druge strane Ante Rebić smatra kako se Vatreni uglavnom moraju koncentrirati na sebe.

- Analizirali smo Ruse, ali mi se moramo koncentrirati na nas jer kvalitetnija smo momčad i to moramo pokazati na terenu. Mi smo ti koje će se najviše pitati u toj utakmici - kazao je Rebić.

Koliko Rebiću godi činjenica da ga ljudi vide kao Olićevog nasljednika?

- Gode mi te usporedbe, ali nismo toliko slični igrači, osim što obojica dajemo 300 posto mogućnosti.

Danas je 20 godina od pobjede Vatrenih nad Njemačkom? Kakav je osjećaj biti u poziciji ponoviti sličan ili bolji rezultat?

- Naravno da se sjećamo toga, bili smo djeca tada i nadali se da možemo jednoga dana to dostići. Jedva čekamo ovu utakmicu - kazao je Perišić.

Razlika između kluba i reprezentacije?

- Nije ista atmosfera u klubu i u reprezentaciji. Nama je ponos igrati za reprezentaciju. Već smo skupa gotovo mjesec i pol dana, nije izbila niti jedna manja svađa i svi dišemo kao jedno, a to se vidi i na terenu - govori Rebić.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018  Denmark's Mathias Jorgensen brings down Croatia's Ante Rebic in the penalty area  REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

Na koje ruske igrače treba obratiti pozornost?

- Imaju dobro organiziranu ekipu i djeluju dobro kao momčad. Dobro smo ih analizirali, znamo koje su im najjače karike i dobro ćemo se pripremiti za njih.

Koliko je Luka bitan za Vatrene?

- Svaku utakmicu postavite to pitanje i svaki put isti odgovor. Svi znamo što on znači za nas i Real Madrid. On je naš kapetan i vođa - kaže Perišić.

Ante Rebić je upitan koliko je Niko Kovač bio važan za njegov razvoj i jesu li i dalje u kontaktu?

- On mi je dosta pomogao u karijeri. Sad je trener Bayerna što je aspolutno zaslužio. Ja sam igrač Frankfurta i u glavi mi je samo Svjetsko prvenstvo. O ostalim stvarima možemo nakon Mundijala.

Soccer Football - World Cup - Group D - Iceland vs Croatia - Rostov Arena, Rostov-on-Don, Russia - June 26, 2018   Croatia's Ivan Perisic scores their second goal    REUTERS/Albert Gea     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Albert Gea

Koja je razlika između Dalića i Čačića?

- Pa, mogu reći...zapravo nisam bio kod prošlog izbornika, ajde ti pričaj - prebacio je Rebić lopticu na Ivana i nasmijao sve do suza: - dobili smo tu utakmicu u Ukrajini što je bilo najvažnije, sad radimo isto dobar posao. Možemo svi biti zadovoljni njegovim poslom - kazao je Perišić.

Koliko još ima energije u Ivanu Perišiću?

- Istina je da moram dati više. Teška je sezona iza mene, ali nema priče o umoru, ispred nas je četvrtfinale, nadamo se i polufinale i finale. Što god da izbornik traži od mene ja se trudim to ispuniti. Ali, da moram bolje, moram.

Linker
19. travanj 2024 05:52