Goran Mehkek/Cropix
PRAVI POKAZATELJ SNAGE

EVO KOLIKO JE JAK DANAŠNJI DINAMO NENADA BJELICE, KONKURENCIJA JE STRAŠNA Posljednja četiri velika pojačanja Modrih ne mogu do prve momčadi

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 21:30

Dinamo je odličan, Nenad Bjelica je složio ozbiljnu europsku momčad. Modri kroz europske kvalifikacije gaze i ruše sve pred sobom. Nije lako upasti u udarnih 11 ove pobjedničke momčadi. To je najbolje osjetio Kevin Theophile-Catherine, kojeg je istisnuo sjajni Dino Perić. Perić je precizan kao švicarski sat, ne vidimo način da ga se istisne iz momčadi. Modri su ovog prijelaznog roka doveli dva bočna igrača, na lijevoj strani Francoisa Moubandjea iz Toulousea i Ivu Pinta iz Norwicha na desnoj strani. Ali ni oni ne mogu u udarni europski sastav.

Bit će strpljenja

Istina, Pinto je igrao na dvije utakmice protiv Saburtala, s tim da u prvoj Petar Stojanović nije mogao igrati jer je prenio kartone iz prošle sezone. Ali budimo realni, Stojanović na desnoj i Marin Leovac na lijevoj strani trenutačno su u boljoj formi i definitivno poželjnije opcije za europski Dinamo. Dinamova bočna pojačanja dovedena u ljetnom prijelaznom roku zasad im ne mogu konkurirati. Međutim, modri klub ni Pinta ni Moubandjea nije doveo da bi pomogli odmah i da bi bili u udarnom eurosastavu; Bjelica je znao da ima dobre bekove Stojanovića i Leovca, trebao je, zapravo - alternative. Dinamo si može priuštiti dovođenje stranih igrača da bi bili samo zamjene.

Takav je standard postavljen u Maksimiru. Dinamov uspješni trener s njima će, naravno, imati strpljenja, jer postoje objektivne okolnosti zbog čega se još nisu mogli nametnuti. Moubandje je stigao kasno i vrlo nespreman. Konačno, prošlo je proljeće odigrao samo tri utakmice. Pinto pak nije odigrao nijednu! U Maksimiru vjeruju da će obojica dosta dobroga donijeti Dinamu, ali u budućnosti. Jasno, kao što će Bjelica biti strpljiv, tako i Moubandje i Pinto moraju biti strpljivi.

Velika konkurencija

Jednostavno je to, nije lako igrati u Dinamu. Primjeri su i dvojica igrača dovedena u zimskom prijelaznom roku. Komnen Andrić također se nije mogao nametnuti kraj Brune Petkovića i Marija Gavranovića, a Iyayi Atiemwen se tek sada polako budi, zabio je dva pogotka u Zaprešiću. S tim da je Andrić u ovoj sezoni mjesec dana bio ozlijeđen. Neka se nitko ne uvrijedi, ali nije Dinamo Inter ili Gorica, pa čak ni Toulouse, otkuda je došao Moubandje, odnosno Norwich, iz kojeg je stigao Pinto; u svim se tim klubovima ipak ne igra pod pritiskom koji postoji u Dinamu, klubu koji je pred Ligom prvaka. Jer Bjelica je u svom mandatu stvorio jaku momčad, i da bi onaj koji stiže kao pojačanje uistinu to postao, treba doći u maksimalnoj formi i biti - poseban.

U Dinamu je ogromna konkurencija i ogromna očekivanja. Svim igračima koji dolaze u Maksimir treba vremena da stignu na razinu starosjedilaca. Uostalom, kako svi ti koji su stigli u Maksimir mogu upasti u europsku momčad koja tako dobro izgleda i postiže tako dobre rezultate?

Linker
02. svibanj 2024 22:25