Getty
VUK SIT, A OVCE NA BROJU

Evo recepta za savršen scenarij koji sanja cijela Lijepa naša: 'I Hrvatska i Norveška idu na EURO!'

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte održao je večeras posljednju presicu uoči važnog okršaja s Norveškom (utorak, 20.45). Susret u Rimu će direktno odlučiti i o sudbini Hrvatske, a Conte ga je prokomentirao riječima: 'I Hrvatska i Norveška idu na EURO!'.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. listopad 2015. 00:51

Situacija je jasna. Italija na Olimpicu ne smije izgubiti od Norveške, Hrvatska mora pobijediti Maltu i samo u tom slučaju može već u utorak osigurati direktan plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

U za nas gotovo nezamislivom scenariju (poraz Italije usred Rima), Hrvatska bi bez obzira na pozitivan rezultat protiv Malte morala u dodatne kvalifikacije.

Talijanski izbornik je dan uoči velikog finala kvalifikacija za EURO obećao da se Norvežani neće prošetati Olimpijskim stadionom.

"Ova momčad ima dovoljno taktičkog znanja da može prevladati sve probleme, pa i neke manje nedostatke. Neki igrači se još uvijek oporavljaju nakon puta u Azerbajdžan, to također moramo uzeti u obzir, ali mi planiramo igrati upravo s onima koji su igrali u Bakuu. Eder i Pelle će vrlo vjerojatno biti u prvoj postavi, Buffon na golu. Verratti je dobio jak udarac u butinu blizu mjesta gdje je već bio ozlijeđen i s njime nećemo riskirati iz poštovanja prema njegovom klubu. Nije ovo utakmica u kojoj moramo ići na sve ili ništa, a Marco je uvijek pokazivao veliku privrženost i spremnost za žrtvu kad je reprezentacija u pitanju", opisao je Conte situaciju u momčadi pa se okrenuo Norveškoj i Hrvatskoj:

"Norveška je napravila veliki uspjeh u ovim kvalifikacijama, bori se s Hrvatskom za drugo mjesto i ja sam siguran da obje ove reprezentacije idu na Europsko prvenstvo. Izbornik Høgmo je napravio odličan posao, taktički je sjajno posložio svoju momčad i neće ta utakmica za nas biti lagana, igramo protiv fizički vrlo jake momčadi. Međutim, ja vas uvjeravam da to neće biti ni šetnja za Norvešku, iako smo se mi već kvalificirali", obećao je Conte.

Linker
03. svibanj 2024 22:12