Damir Krajac / CROPIX
NAJVEĆI HNL TRANSFER

EVO ZA KOLIKO BI DINAMO BIO SPREMAN PUSTITI DANIJA OLMA! U UTRKU SE UKLJUČILA JOŠ DVA SVJETSKA DIVA 'On Danija vidi kao dugoročnu zamjenu za Brazilca'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 03. siječanj 2020. 15:17

Dinamo je odlučio “braniti se šutnjom”. Odnosno, sve stvari vezane uz transfer Danija Olma ove zime objavit će na dan okupljanja, dakle 7. siječnja. To sugerira da se stvari definitivno kuhaju, ali naznake konačnog rješenja još nema.

Kako je Jutarnji i pisao nakon prve objave igračeva menadžera Andyja Bare da “Olmo definitivno ostaje do ljeta”, bila je to više velika želja nego realnost. Jer, poslije ispadanja iz Europe te goleme želje da dobije poziv za Euro, Dani je prelomio da želi otići, sve kako bi se kod Luisa Enriquea izborio za status na “listi 23”. I upravo je Dani bio taj koji je željom te jasnom definicijom nastavka karijere “demantirao” svog agenta. I ustrajat će u tome, definitivno, jer želio je otići i prošlog ljeta, ali ga je Liga prvaka ipak odobrovoljila, ali sada nje nema, a igranje HNL-a tijekom proljeća sigurno mu ne daje pravi poticaj za daljnji igrački razvoj.

Upravo je ta želja već ove zime aktivirala mnoge klubove, među kojima su zasad stršali Barcelona - koja, koliko saznajemo, ipak jest poslala upit za Danija, potom madridski Atletico, a iz naših izvora aktivno se u utrku uključio i Chelsea, napokon lišen lisica financijskog fair-playa, koji “Danija vidi kao dugoročnu zamjenu za Williana, a Lampard je pokazao kako obožava mlade, talentirane igrače...”. Novine sklone Real Madridu javljaju i da Zinedine Zidane ozbiljno razmišlja o modrom dragulju.

Zagreb, 200219.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija za medije GNK Dinamo uoci sutrasnje utakmice sesnaestine finala Europa lige protiv FC Viktorije Plzen
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Uglavnom, #sagaOlmo se nastavlja, očekuje se i konkretna akcija još pojedinih talijanskih klubova (Milan, Inter, Juventus), kao i otočnih velikana, i to ne samo iz Manchestera (City, United), nego i Arsenala gdje novi šef Mikel Arteta ima, navodno, debeli dosje o Olmovim vrlinama i vidi ga kao idealnog protagonista stvaranja nekog novog, drugačijeg Arsenala.

- Sretan sam što su se glasine pretvorile u konkretnu ponudu i što me Barcelona želi. Vratio bih se kući, proveo sam šest godina u La Masiji i oni su me naučili životnim vrijednostima - ponovio je jučer u novom intervjuu za španjolske medije i svojevrsnoj poruci budućim poslodavcima: “Dođite po mene, spreman sam!”

A spremni su i u klubu, pogotovo zbog činjenice da je s Novom godinom 21-godišnji igrač ušao u posljednjih 18 mjeseci ugovora i da mu na ljeto cijena neće biti veća nego sada. Možda stagnira, a možda i padne, upravo zbog trajanja ugovora, kao i činjenice da kroz HNL neće napraviti novi igrački iskorak, koji bi mu još jednom predefinirao cijenu.

Ovih 35 milijuna eura je vrh onoga što može dostići u ovim okolnostima i jasan znak klupskom vodstvu da krene u akciju. Hoće li se cijena zadržati na tim razinama, plus određenim bonusima, stvar je koja neće pokvariti posao. Borussia (M) je ljetos odbijena jer je procijenjeno da 23 milijuna nisu dostatni ekvivalent Olmove vrijednosti i sada se ta odluka čini racionalnom. No, nešto između 35 i 40 milijuna zadovoljit će sve zainteresirane u najvećem HNL transferu u povijesti.

Pitanje je samo jedno: tko će biti najkonkretniji? Olmo traži projekt, i igranje, i premda se Barcelona zbog osobnih emocija doima u prednosti, Olmov ratio neće pasti samo na slatkorječivost. Za novi brak trebat će kudikamo konkretniji predbračni ugovor s definiranim “statusom veze”.

Linker
26. travanj 2024 13:34