Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
NISU NEPOBJEDIVI

EX-DINAMOVAC O LIGI PRVAKA 'Lyon i Sevilla nisu slavili na Kantridi, ne moraju ni na maksimiru'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 13:27

Startala je Bundesliga, s njom i Andrej Kramarić u Hoffenheimu. U uvertiri prvenstva zabio je tri gola u Kupu niželigašu Germaniji, dobra je to najava sezone, koja je počela remijem s Leipzigom.

- Je, vjerujem da je preda mnom dobra sezona. Spreman sam, dobro sam radio, jedva sam čekao da počne.

U prvoj bundesligaškoj rundi nije zabio, premda je meč s Leipzigom završio 2:2...

- Prvenstvo je tek počelo, a naš je cilj jasan. Želimo ostati u ligi, nadam se, mnogo lakše i prije nego lani. Došlo nam je šest-sedam novih igrača, nisu to neka velika, poznata imena, ali vjerujem da će nam pomoći. Jasno, teško je gajiti neke visoke ambicije kad smo lani jedva izborili ostanak. Htjeli bismo se približiti sredini ljestvice, Europa bi bila veliki rezultat. Ali, o tom potom.


Mogli smo ih i dobiti

Bayern je počeo furiozno, šesticom je svladao Werder, odmah pokazao snagu.

- Ma, nema spora da je Bayern i ove sezone veliki favorit, da će ga teško netko skinuti. Možda Borussia Dortmund može parirati, vidjet ćemo...

Onda smo prešli na ono zbog čega smo ga, zapravo, zvali. Dakle, Andrej Kramarić je u Rijekinu dresu zabijao i Lyonu i Sevilli u Europskoj ligi. Protivnicima s kojima će Dinamo igrati u Ligi prvaka. Dakle, može podijeliti iskustva?

- Sigurno zahtjevni suparnici, Dinamo je dobio skupinu u kojoj je teško postavljati imperative i ciljeve, Juventus je svijet za sebe, a Lyon i Sevilla su momčadi koje su skuplje od Dinama, igraju u jačim ligama i favoriti su protiv Modrih. No, to ne znači da Dinamo ne može s njima izići na kraj.

Kako je on izišao na kraj, zabio je i jednima i drugima?

- Žao mi je što tada nismo pobijedili Sevillu u Rijeci, imali smo 2:1 u zadnjoj minuti, primili nesretni gol. Na kraju, ipak, ni Sevilla ni Lyon nisu slavili na Kantridi, dobro smo im se othrvali. Da, ja sam zabio i jednima i drugima, mislim da i Dinamo može parirati, pogotovo u Maksimiru.

Dodali bismo, ako nisu slavili na Kantridi, zašto bi Francuzi i Španjolci slavili u Maksimiru?

- Puno je teže bilo igrati u gostima, mi smo kući bili izrazito motivirani, a taktika je protiv takvih momčad uvijek, više-manje, ista. Biti čvrst u obrani i čekati šansu za polukontru i kontru, pokušati zabiti barem jednu priliku. Tako smo se postavili i protiv Lyona i Seville, oba puta je upalilo. Tako bi trebao igrati i Dinamo, to je recept za mogući uspjeh.

Tko ga se ipak više dojmio, Sevilla ili Lyon?

- Ipak Sevilla. Uvijek dobra momčad, puno dobrih igrača, uostalom, stalno Andalužani osvajaju Europsku ligu. Nije to slučajno. Kažem, meni je žao što ih tada nismo pobijedili, imali smo veliku priliku.


Malta, ST Julians, 131015.
Nacionalni stadion Ta' Qali.
Utakmica 10. kola kvalifikacija za Euro 2016 u Francuskoj,
Malta - Hrvatska.
Na fotografiji: Andrej Kramaric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Modri su zaslužili

Ipak, otišli su otada neki igrači, otišli su i ovoga ljeta Gameiro i Krychowiak, možda Sevilla nije više tako moćna?

- Ne znam koliko su sad jaki, jesu li bolji ili lošiji, ali taj kontinuitet koji imaju u Europi govori da su oni uvijek dobri. I da su ozbiljan protivnik, svakome. Ali, ne treba ih se bojati, Dinamo će u Ligi prvaka sigurno biti motiviran, bude li prava atmosfera u Maksimiru, ne znam zašto ne bi mogao čak i pobijediti. Ništa nije nemoguće.

Je li gledao Dinamov ulazak u Ligu prvaka?

- Nisam gledao cijelu utakmicu, ali malo samo vidio. Drago mi je da je Dinamo ušao u najjače natjecanje, zaslužio je to svojim igrama.

Football Soccer - TSG 1899 Hoffenheim vs RB Leipzig - German Bundesliga - Wirsol Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim, Germany - 28/08/16. RB Leipzig's Benno Schmitz (L) in action with TSG 1899 Hoffenheim's Andrej Kramaric. REUTERS/Ralph Orlowski  DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
REUTERS/Ralph Orlowski
Benno Schmitz i Andrej Kramarić

Doduše, stalno se spominje da napadači nisu baš u pravoj formi, nedostaje jedan “Kramarić”, koji će zabiti iz polušanse?

- Ne bih previše o tome pričao, jer ne pratim problematiku tako duboko. No, znam iz vlastitog iskustva da postoje razdoblja kad napadačima ulazi sve i onda ono drugo kad ne ulazi baš ništa.

Mijenja se to često, promijenit će se i sad, doći će u formu. Njegova Rijeka, zato, lijepo korača HNL-om, iako je otišlo dosta igrača, čini se da može držati Dinamo “na uzdama”.

- Koliko vidim, da, Rijeka igra dobro, pobjeđuje, na vrhu je s Dinamom i može se nositi s njime. Vjerujem da bi ove sezone moglo biti još dulje neizvjesno, da će Rijeka trajati u ovoj formi, a uskoro ćemo i u derbiju s Dinamom vidjeti koliko doista vrijedi. Uglavnom, očekujem neizvjesniju borbu za naslov, Rijeka stvarno izgleda kao da se može potući s Modrima.

Linker
03. svibanj 2024 12:05