AP
FREIBURG - BAYER

Favorizirani Leverkusen stiže kod 'fenjeraša' Freiburga, domaći trener najavio iznenađanje

Dobro smo igrali u zadnjih devet od deset utakmica, no čini se kako se svaka mala greška koju napravimo brutalno kažnjava - izjavio je trener domaćina Sorg
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 28. listopad 2011. 12:18

Freiburg je na samom začelju Bundeslige sa sedam bodova. U zadnjih šest utakmica poraženi su čak pet puta. Jedinu pobjedu, koja je bila prilično iznenađenje, su ostvarili protiv Gladbacha. Ne izgledaju pretjerano dobro ove sezone, iako znaju zabljesnuti na trenutke i pokazati zašto bi trebali ostati u najvišem rangu nogometa. Danas će opet morati pokazati jednu takvu inspiriranu predstavu kako bi uzeli barem bod Leverkusenu.

- Moramo biti iznimno organizirani i disciplinirani ukoliko želimo uzeti bodove protiv Leverkusena. Dobro smo igrali u zadnjih devet od deset utakmica, no čini se kako se svaka mala greška koju napravimo brutalno kažnjava - izjavio je trener domaćina Sorg.

Gostujući trener Dutt jako dobro poznaje Freiburg, jer ih je vodi četiri godine. Nakon odlaska Heynckesa, Dutt je pozvan da popuni trenersku poziciju u Leverkusenu. Danas se po prvi puta nakon toga vraća na Freiburgov stadion, ali ovaj puta kao suparnik.

- U Freiburgu sam proveo četiri krasne godine. No što se više bliži utakmica sve više me hvata trema jer znam koliko je to važan ogled za nas. Iznimno sam zadovoljan nastupim u Ligi prvaka, no u Bundesligi smo nešto slabiji. Trebamo uhvatiti konstantu i početi pružati dobre predstave i u domaćoj ligi. Mislim da se dosta mučimo zbog problema sa samopouzdanjem - izjavio je Leverkusenov trener Dutt.

Leverkusen je u Ligi prvaka slavio nad Genkom i Valenciom, zabilježivši šest iznimno vrijednih bodova. U međuvremenu su u ligi odigrali neriješeno sa Gladbachom (2-2) i u zadnjem kolu izgubili od Schalke kod kuće (1-0). Posljednji poraz bio je osobito bolan.

- U samoj srži i mi i Freiburg smo ofenzivne ekipe i mislim da ćemo takav nogomet vidjeti i u nadolazećem ogledu. Obje ekipe su pod pritiskom jer zadnji rezultati nisu bili zadovoljavajući - dodao je Dutt.

Linker
22. rujan 2024 20:30