RAZGOVOR ZA BILD

FIFA ČASTI AFRIKU Europa gubi jedno mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Piše: Karlo TašlerObjavljeno: 08. listopad 2014. 15:57

Theo Zwanziger, član Fifina izvršnog odbora, u intervjuu za njemački Bild rekao je kako bi Europa mogla izgubiti jedno mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. To znači da bi Europu u Rusiji predstavljalo 12 reprezentacija, koje bi mjesto izborile kroz kvalifikacije, te Rusija kao domaćin. Time bi profitirala Afrika koja bi dobila šestog predstavnika na najvećoj nogometnoj pozornici, a protiv takvog raspleta ne bi imao ništa protiv ni Fifin predsjednik Sepp Blatter.

- Predsjednik zna da ima većinu iza sebe kada je riječ o preraspodjeli mjesta za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će se stvari uistinu na kraju presložiti tako da će Europa izgubiti mjesto - rekao je Zwanziger.

On smatra da su afričke reprezentacije aktualnim modelom veoma podcijenjene.

Na nedavno održanom prvenstvu u Brazilu, Stari kontinent predstavljalo je 13 reprezentacija, a Crni kontinent njih pet. Ostala mjesta zauzelo je četiri reprezentacije iz Sjeverne i Srednje Amerike, tri iz Azije, jedna iz Australije te pet iz Južne Amerike. Počasno je, 32. mjesto, naravno bilo rezervirano za domaćine.

Linker
19. svibanj 2024 08:57