Ivan Ćalušić u crvenom dresu Splita
 Božidar Vukičević/Cropix
IMPRESIONIRAO NIJEMCE

FILMSKA PRIČA Prošle sezone se pri kraju prvenstva spasio od ispadanja u 4. hrvatsku ligu, a sada ide u jedan od najboljih klubova Bundeslige!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. srpanj 2019. 15:07

Ivan Ćalušić (19), nadareni nogometaš Splita, na pragu je prelaska u redove bundesligaša Hoffenheima. Ukoliko se transfer, koji je blizu realizacije, ostvari, zvuči kao filmska priča. Prelazak iz kluba koji se prošle sezone pri samom kraju prvenstva spasio ispadanja u četvrti rang HR nogometa u Hoffenheim, top ekipu iz Bundeslige.

U nekoliko dana se sve izokrenulo u karijeri polivalentnoga mladoga nogometaša koji podjednako dobro igra na poziciji stopera, ali i u veznom redu. Ćalušić je kao nada Splita ovo ljeto prošao pripreme s hrvatskim prvoligašem Slaven Belupom, te bio blizu potpisivanja ugovora, no u Koprivnici su oklijevali s plaćanjem naknade za razvoj, čekali zadnji čas i onda se sve preokrenulo.

Hoffenheimov čovjek gledao je u subotu dvoboj Slaven Belupa i Dinama. Zanimljivi su mu bili neki igrači iz momčadi Nenada Bjelice, a što će tu na koncu biti, za ovu priču u konačnici nije ni važno. Uglavnom, predstavnik Hoffenheima ostao je još jedan dan u Hrvatskoj, te otišao pogledati prijateljski dvoboj kombinirane momčadi Slaven Belupa, koju je vodio glavni trener Ivica Sertić, protiv Križevaca i otkrio - Ćalušića.

Postigao je mladi Solinjanin na toj utakmici pogodak, bio dominantan na terenu, te zaintrigirao Hoffenheim, koji sada ima priliku ‘preoteti’ ga Slaven Belupu, odnosno otkupiti ga od Splita. Da je kojim slučajem potpisao za Koprivničane, naknada bi bila pet-šest tisuća eura, a ovako može biti deset puta veća, budući da odlazi u inozemstvo.

Kratko u Hajduku

Ćalušić se nogometom počeo baviti u Omladincu iz Vranjica, pa je potom otišao u Hajduk, a od 2011. godine je u Splitu. Otkako nastupa za prvu momčad Splita, njegov talent primijetili su i iz Italije, tako da je već neko vrijeme na radaru drugoligaša Cremonesea, koji bi ga također htio dovesti. No, u ovom trenutku čini se bliži Njemačkoj i prelasku u Hoffenheim, koji ima U-23 momčad u kojoj bi se mogao razvijati.

Inače, poznato je da za Hoffenheim igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, a nedavno su doveli i mladoga napadača Franka Kovačevića, koji je iz Hajduka zaobilaznim putem preko Rudeša za odštetu od 300 tisuća eura stigao do Njemačke.

Linker
24. travanj 2024 12:30