Fiorentina's Adem Ljajic, of Serbia, celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Fiorentina and Parma at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Sunday, Sept. 26, 2010. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
 AP
NOGOMETNI TRANSFERI

Fiorentina odbila ponudu Milana za Adema Ljajića, Slaven Bilić dovodi Antoninija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2013. 14:41

Petrić na meti Karabükspora

Hrvatski nogometaš Mladen Petrić (32) slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor s Fulhamom i kao takav je zanimljiv mnogim europskim klubovima.

Turski mediji pišu posljednjih dana da je za iskusnog napadača ozbiljno zainteresiran tamošnji prvoligaš Karabükspor koji mu je navodno i ponudio ugovor, te sada čeka igračev odgovor. Pristane li potpisati, mogao bi se sljedećih dana priključiti momčadi na pripremama u Sloveniji.

Karabükspor je u prošloj sezoni turskog prvenstva zauzeo 15. mjesto i za dlaku se spasio od ispadanja u drugu ligu.

Petrić je dosadašnjoj karijeri igrao za Grasshopper, Basel, Borussiju Dortmund, HSV i Fulham, a za hrvatsku je reprezentaciju skupio 45 nastupa.

Clint Dempsey pred realizacijom rekordnog transfera u MLS

Američki mediji izvješćuju da je 30-godišnji Tottenhamov nogometaš Clint Dempsey dogovorio četverogodišnji transfer u Seattle Sounderse, momčad iz MLS lige.

Sports Illustrated piše da će pohoditi današnji sraz svoje nove momčadi protiv FC Dallasa, a da će ga klub predstaviti u ponedjeljak.

NBC Sports javlja da će Soundersi Tottenhamu za 30-godišnjeg napadač isplatiti devet milijuna dolara odštete, što predstavlja rekord za MLS ligu.

Tijekom četiriju sezona u Seattleu zaraditi bi trebao također rekordnu svotu za američke nogometne prilike: 32 milijuna dolara!

S londonskim je klubom Dempsey posljednjeg dana lanjskoga prijelaznog roka potpisao trogodišnji ugovor stigavši iz Fulhama, u kojem je dvaput proglašen igračem sezone.

Najbolji je učinak imao u posljednjoj sezoni (2011/12) nastupanja za klub s Craven Cottagea: zabio je 17 prvenstvenih golova, te je u izboru za premierligaškog nogometaša godine zauzeo visoko četvrto mjesto.

Luis Fabiano produljio sa Sao Paulom

Nekadašnji golgeter FC Seville, kao i brazilske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, Luis Fabiano (33), ostaje u Sao Paulu.

Premda je posljednjih dana bilo najava da bi mogao otići iz saopaulskog kluba, Brazilac je s aktualnim klubom produljio ugovor. Dosadašnji, važeći do travnja 2015., prolongiran je do prosinca iste godine.

Produljenje nije nevažno jer je zapravo riječ o čitavoj sezoni: prvenstveno natjecanje u Brazilu počinje u svibnju i završava s krajem godine, što znači da je Fabiano pristao ostati godinu dana dulje.

U klub za koji je nastupao između 2002. i 2004. centarfor se iz Seville vratio pretprošle godine.

Bilić dovodi braniča Milana?

Obrambeni nogometaš Milana Luca Antonini novo je ime na popisu želja istanbulskog Beşiktaşa, pišu turski mediji.

Antonini, koji će ove nedjelje proslaviti 31. rođendan, došao je u Milan prije pet godina iz Empolija, ali nije se naigrao otada. Prošle je sezone, primjerice, u Seriji A skupio svega šest nastupa.

Prema napisima turskih medija, klub čiji je trener bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić ponudio je ''rossonerima'' odštetu od milijun eura za igrača kojem dogodine istječe ugovor. Ranije je ovog ljeta Antonini bio povezivan s odlaskom u Monaco i Genou, ali nijedan se od tih transfera nije realizirao.

Fiorentina odbila ponudu Milana za Ljajića

Iz Fiorentine su potvrdili da su odbili ponudu Milana za 21-godišnjeg srpskog nogometaša Adema Ljajića.

Prema izvještajima talijanskih medija, ''rossoneri'' su dogovorili uvjete suradnje s Ljajićem koji bi potpisao petogodišnji ugovor i zarađivao dva milijuna eura po sezoni. Fiorentini bi, pak, bilo plaćeno osam milijuna eura odštete, ali predsjednik ''viola'' Andrea Della Valle za to ne želi ni čuti.

- Milanova ponuda nije dovoljno visoka. Ljajić je izrazio želju za ostankom, ali sada trebamo vidjeti koliku će plaću tražiti - rekao je Della Valle koji je ipak voljan prodati ofenzivnog veznjaka ako ovaj ne produlji ugovor koji mu istječe sljedeće godine.

- Budimo jasni, ako ne prihvati našu ponudu, ide na transfer-listu. Ne želim da nam se ponovi scenarij kakav smo imali s Riccardom Montolivom. Sljedeći ćemo se tjedan sastati s igračevim menadžerima, ali Ljajić mora shvatiti da moramo zadržati ujednačene plaće - dodao je Della Valle.

Ljajić je u Fiorentinu došao 2010. iz Partizana, a prošle je sezone u Seriji A postigao 11 pogodaka i šest puta asistirao.

Linker
18. svibanj 2024 21:33