CROPIX
STIGAO JUNAK

FOTO: BROD NA SAVI MANDŽU SLAVI! VIŠE OD 40 TISUĆA NAVIJAČA PRIREDILO VELIČANSTVENI DOČEK Vatreni se zahvalio svima, pa zapjevao zajedno sa Škorom

Piše: Ivan SalantićObjavljeno: 18. srpanj 2018. 21:31

U svojoj povijesti Brođani su dočekivali na svom Korzu zlatnog rukometaša Venija Loserta, kajakaša Antuna Novakovića i mnoge druge manje ili više poznate sportske velikane, ali ovakav doček kakav su priredili svom srebrnom nogometašu Mariju Mandžukiću ne pamti se u povijesti ovoga grada.

Više od 40 tisuća ljudi natiskalo se na centralnom gradskom trgu, Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, da bi se zahvalili i odali priznanje Mandžukiću za sve učinjeno na nedavno završnom SP-u u Rusiji. Marija su dočekali mnogi transparenti i zastave, a uz samu pozornicu na obližnjim zagradama bio je ogroman transparent sa natpisom "Hvala Mario". Ovaj transparent izvješen je na najvišoj zgradi u gradu (Milovički) i još nakon povijesne pobjede nad Englezima u kojoj je Mario svojim odlučujućim golom odveo Hrvatsku u finale SP-a.

Na samoj pozornici, na koju se Mario jedva probio od mnoštva sugrađana, koji su se htjeli slikati s njim i dobiti od njega autogram, odvijao se program koji je započeo još u 17 sati, dakle dva sata prije njegova dolaska, a koji je vodio Luka Bulić.

U uvodnom dijelu nastupili su Dominik&Co, a centralni gost bio je Miroslav Škoro. S njim je Mario otpjevao poznatu pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu", a pridružili su im se svi nazočni.

- Kada vidim što ste napravili teško je reći bilo što nakon ovoga. Samo se mogu zahvaliti svima jer nismo sami ostvarili ovaj uspjeh, ostvarili smo ga zajedno. Gledali smo vaše vide i čitali vaše poruke i dali ste nam nevjerojatnu energiju - rekao je Mandžo.

U službenom programu gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara uručio je Mariju Povelju počasnog građanina Slavonskog Broda, najveće gradsko priznanje.

Sam gradonačelnik u pripremi dočeka poželio je da se Mariju pridruže još neki reprezentativci, a pogotovo oni iz Slavonije, ali od te ideje, zbog njihove zauzetosti, nije bilo ništa. Ipak, na velikom video zidu Brođanima se video porukom obradio Ivan Rakitić pozdravivši ih i zahvalivši im na velikoj podršci. Brođani vole Raketu smatrati svojim jer je njegov otac iz obližnjih Sikirevaca. Ozračje na centralnom gradskom trgu je fantastično i potrajalo je do dugo u noć.

Linker
19. travanj 2024 22:42