Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

FOTO: ĆORLUKA I PERIŠIĆ STIŠAVAJU EUFORFIJU 'Imamo najbolji vezni par na svijetu, a pokazali smo da smo jaki, ali i da smo nepredvidljivi'

Na službenoj presici danas su se uoči odlaska u Rostov od hrvatskih reprezentativaca danas su se pojavili Ivan Perišić i Vedran Ćorluka.
Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2018. 19:25

Nakon Darija Srne, Stipe Pletikose, Luke Modrića, Josipa Šimunić, Ivice Olića i Daria Šimića, Vedran Ćorluka je postao sedmi hrvatski nogometaš s najmanje 100 nastupa u dresu 'Vatrenih'.

Ćorluka se u 'klub 100' upisao odigravši posljednjih nekoliko minuta u pobjedi protiv Argentine.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) počasni tajnik Zorislav Srebrić uručio mu je dres s brojem 100, a u ime Europske nogometne federacije (UEFA) dobio je kapu i medalju.

Za braniča moskovskog Lokomotiva ovo je peto veliko natjecanje pri čemu drugo svjetsko prvenstvo, a sudjelovao je i na tri europska prvenstva.

"Svi znamo što znači igrati za reprezentaciju i što ona znači našim navijačima," kazao je Ćorluka koji je sve ove godine bio primjer kako se odnosi prema nacionalnom dresu.

"To bi trebala biti normana pojava," dodao je Ćorluka koji je igrao i za mlađe hrvatske uzraste sakupivši ukupno više od 150 nastupa u 'kockastom dresu u svim uzrastima.

Island je prilika da Hrvatska završi prva u skupini, što opet donosi utakmice u Nižnjiju. Je li to dodatna motivacija?

"Ne razmišljamo još o tome i imamo još jednu utakmicu. Iskreno, mislim da nam je svejedno na kojem stadionu igramo. Bitno je da smo na nivou na kojem smo do sada igrali", rekao je Ćorluka.

Izbornik će protiv Islanda odmarati neke igrače, što mislite o tome?

"To je luksuz koji smo zaradili dobrim igrama, a trener će odlučiti što je najbolje. Dobro je što možemo odmoriti igrače", dodaje Ćorluka.

Upitan je Perišić je li vezni red Hrvatske najbolji?

"Naši igrači igraju u velikim klubovima koji bez njih ne mogu i svjetska su klasa. U prve dvije utakmice pokazali su da su na nivou i tako moramo nastaviti", objašnjava Perišić.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Mogu li se izvući pouke s Eura 2016. i ispadanja od Portugala?

"Prije dvije godine nam je falio faktor sreće, jer smo igrali jako dobro, i vjerujem da će se ovoga puta sreća okrenuti na našu stranu", rekao je Perišić.

Jesu li Modrić i Perišić najbolji veznjaci na Mundijalu?

"Mislim da na ovom natjecanju igraju svoj najbolji i najzreliji nogomet. Za mene su najbolji vezni par na ovom turniru i vjerujem da nas oni kao vođe mogu odvesti jako daleko", rekao je Ćorluka.

Nakon pobjede protiv Argentina mediji vas guraju u ulogu favorita.

"Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3:0. Nekima smo bili favorit iz sjene. Ali to tako ide iz dana u dan, a mi moramo ostati koncentrirani", istaknuo je Perišić.

Nadovezao se iskusni Čarli.

"Nemojte samo nas toliko hvaliti. Slično je bilo 2016. kada smo pobijedili Španjolce. Pokazali smo da smo jaki, ali i da smo nepredvidljivi. Treba ići od utakmice do utakmice..."

Izvjesno je da u osmini finala slijede Danska ili Francuska. Želje?

Danska ili Francuska u osmini finala?

"Ne bih volio pričati o tome. U Francuskoj smo imali neke želje no sve se promijenilo u zadnjoj minuti i završili smo s Portugalom".

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA ZA HRVATSKU

134 - Darijo Srna

114 - Stipe Pletikosa

108 - Luka Modrić

105 - Josip Šimunić

104 - Ivica Olić

100 - Dario Šimić

100 - Vedran Ćorluka

94 - Ivan Rakitić

85 - Mario Mandžukić

84 - Robert Kovač

Linker
02. svibanj 2024 23:10