REUTERS/David Klein
KVALITETNA PRIPREMA

FOTO: DETALJ S WEMBLEYJA KOJI JE SVIMA PROMAKNUO APSOLUTNI JE HIT Zašto su na bočici vode engleskog golmana imena Kramarića, Modrića i Vlašića?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2018. 12:42

Hrvatska nogometna reprezentacija ove je nedjelje na Wembleyju izgubila od Engleske s 2:1 i time se oprostila od elitnog razreda Lige nacija, dok su, s druge strane, domaćini u dramatičnom raspletu proslavili plasman u završni turnir osvajanjem skupine u kojoj se još na drugom mjestu smjestila Španjolska.

Koliko su Englezi, a posebno njihov vratar Jordan Pickford ozbiljno shvatili ovaj sraz s Vatrenima, govori i jedan detalj koji je većini vjerojatno promaknuo za vrijeme trajanja izravnog prijenosa. Naime, golman Evertona i engleske nogometne reprezentacije poznat je po tome da u detalje proučava suparničke igrače, a nerijetko si korisne informacije s njihovim navikama zapiše kao podsjetnik na bočicu s vodom.

Ovoga puta na njegovom su se šalabahteru našla imena Luke Modrića, Andreja Kramarića i Nikole Vlašića, a engleski mediji javljaju da su uz imena hrvatski reprezentativaca stajale upute o tome kako i u koju stranu najčešće izvode jedanaesterce.

18th November 2018, Wembley Stadium, London, England; UEFA Nations League football, England versus Croatia; The water bottle of Jordan Pickford of England  with a list of Croatia penalty takers and details written on it, Image: 396921275, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Actionplus
Profimedia, Actionplus

24-godišnji Pickford je ovaj trik koristio i u nedavnoj pobjedi Engleske nad SAD-om (3:0), ali i u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji kada su mu na bočici bila ispisana imena kolumbijskih igrača i njihove navike. Mladi je Englez tada, podsjetimo, bio jedan od heroja raspucavanja te je uz pomoć šalabahtera kada je zaustavio udarac Carlosa Bacce.

Ipak, Pickford u nedjelju nije imao potrebu za korištenjem uputa jer su svi golovi na utakmici s Hrvatskom postignuti iz igre.

Napomenimo i kako je Pickford ove sezone obranio tri jedanaesterca.

18th November 2018, Wembley Stadium, London, England; UEFA Nations League football, England versus Croatia; Detailed View of Jordan Pickford's water bottle with a list of Croatia penalty takers written on it, Image: 396895638, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Actionplus
Profimedia, Actionplus

Linker
28. travanj 2024 05:22