Action Images via Reuters/Paul Childs
MAKSIMALNA DRAMA

FOTO: LIVERPOOL SLAVIO U LUDOJ ZAVRŠNICI VELIKOG DERBIJA Tottenham se vratio, propustio zicere, pa pao u 90. minuti spektakla na Anfieldu

Piše: HinaObjavljeno: 31. ožujak 2019. 21:23

U derbiju 32. kola Premiershipa Liverpool je slavio s 2:1 na Anfieldu protiv Tottenhama.

Gol odluke zapravo je autogol Tobyja Alderweirelda koji je u 90. minuti skrenuo loptu u mrežu nakon udarca glavom Mohameda Salaha.

Domaćin je poveo u 16. minuti lijepim golom Roberta Firmina koji je zabio glavom na već devetu asistenciju Andrewa Robertsona. Gosti su u nastavku odigrali daleko bolje i izjednačili su u 70. minuti preko Lucasa Moure.

Tottenham je u 85. minuti mogao šokirati Liverpool, a možda i riješiti pitanje prvaka. Sissoko i Son su bili "dva na jedan" u kontri, ali je Sissoko bio sebičan i pucao je preko gola. Kazna je stigla u 90. minuti kada su si gosti sami zabili gol. Robertson je još jednom odlično ubacio, Salah je s lijeve strane pucao glavom, Lloris obranio, a odbijenu lotu Alderweireld je ugurao u vlastitu mrežu za erupciju oduševljenja na Anfieldu.

Bio je to četvrti uzastopni gostujući poraz Tottenhama što im se nije dogodilo još od prosinca 2008. kada ih je vodio Harry Redknapp. Dejan Lovren je za Liverpool igrao posljednje dvije minute upisavši prvi nastup za 'Redse' nakon siječnja ove godine.

Rezultati by SofaScore

Linker
07. svibanj 2024 03:34