Screenshot: Twitter/Atalanta
U NOVOME DRESU

FOTO: ON JE IGRAČ BUDUĆNOSTI! ZAVRŠEN JE DRUGI NAJVEĆI TRANSFER HNL-A OVE ZIME Evo koliko će od danas zarađivati nova velika nada HR nogometa

Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. siječanj 2020. 17:32

Gotovo je. Priča je dobila očekivani završetak. Boško Šutalo više nije član Osijeka. Od danas je igrač talijanskog prvoligaša, uglednog kluba s "Čizme", sudionika Lige prvaka, Atalante iz Bergama. Tu su vijest objavili Talijani, ali bili su pristojni, susretljivi i kolegijalni pa su to učinili paralelno s Osijekom.

Da ne bude ljutnje i zamjerke bilo s koje strane i da ostanu čvrsti temelji i mostovi neke možebitno buduće suradnje. A nju ne treba isključiti, jer Boško Šutalo bi doista, a naravno uz pomoć svojih zastupnika, mogao približiti poslovne odnose, poglavito u razmjeni i prelascima igrača u nekom predstojećem razdoblju.

No, za sada je sve začeto transferom Šutala, dvadesetogodišnjeg braniča Bijelo-plavih kojeg su u osječkom Gradskom vrtu u seniorskoj konkurenciji trenirali Zoran Zekić, Dino Skender i Ivica Kulešević. A, svi su oni gurnuli ruku u vatru da je Šutalo igrač budućnosti, da je onaj o kojem će se u njegovoj karijeri još puno lijepih stvari čuti iako su ga svaki u svom razdoblju vođenja Osijekove momčadi u HNL držali u svom udarnom sastavu kao njegovog nezamjenjivog člana. Ta činjenica sama po sebi govori i više nego dovoljno.

Glavno je da je Šutalo Atalantin. Osijek je tako otišao u povijest njegove karijere koja je brzinom svjetlosti krenula uzlaznom putanjom. Dva dana je obavljao detaljne liječničke preglede po dolasku u Bergamo, onako kako to prakticiraju svi ozbiljni i veliki klubovi. Naravno, zdravlje mu je super, nitko ni sumnjao nije da će nalazi drugačije pokazati, a onda je uslijedio najvažniji trenutak. Onaj kada je svojim potpisom Šutalo potvrdio svoje pristupanje Atalanti. Osijek je u tom transferu kako je već dobro znano zaradio 5 milijuna eura, a igračeva će primanja biti zajamčena u godišnjem iznosu od 250.000 eura plus pripadajući bonusi koji mogu dosegnuti iznos još 100.000 eura.

Danas je još Boško Šutalo bio razapet kojekavim obvezama. Poranio je i otišao u zdravstvenu ustanovu u kojoj je obavio nakon svega još i kardiološki pregled, onda je vrijeme proveo u klubskom uredu Atalante u kojem su se definirali posljednji detalji transfera, a potom je sudjelovao na presici organiziranoj kako bi talijanskim medijima bio predstavljen kao novi igrač kluba. Uslijedio je potom odlazak u krojačnicu da mu se "uzme mjera", naravno za službeno klubsko odijelo, pa pojavljivanje i predstavljanje novim suigračima, davanje intervjua talijanskim novinarima, čudo jedno od obveza.

Ali, i više nego dovoljno da odmah shvati u kako je velik klub došao i s koliko pozornosti medija Atalanta biva praćena. I sada je to što jeste, Osijek je zaradio velike novce, ali i ostao bez iznimno potentnog igrača. Predstoji mu razdoblje balansa traženja između jednog i drugog, a samom Bošku Šutalu novo dokazivanje, u novoj sredini, na jačoj i većoj nogometnoj sceni. Iz grada na Dravi, iz Gradskog vrta ispraćen je najljepšim željama i uvjerenjem da će imati blistavu karijeru.

Linker
03. svibanj 2024 17:58