EPH
TUGA U METKOVIĆU

FOTO: POTRESNI IZVJEŠTAJ SA SPROVODA UZEIRA SRNE 'Suze su potekle kad sam vidio Darija i Luku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2016. 00:02

U ponedjeljak je u Metkoviću u prisutnosti više stotina građana, prijatelja i poznanika, iz svih krajeva Hrvatske, pokopan Uzeir Srna, otac kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne i još dvojice sinova, Renata i Igora. Unatoč jakoj kiši, na posljednji ispraćaj došli su izbornik reprezentacije Ante Čačić, zatim Zorislav Srebrić, Joe Šimunić, Nikša Martinac, a izraze sućuti obitelji iskazali su, među ostalima, Stipe Pletikosa, Igor Štimac, Mišo Krstičević, Dario Zahora, Alojzije Šupraha, otac Luke Modrića Stipe Modrić sa suprugom, Pero Vičan, Stipo Gabrić Jambo i mnogobrojni bivši nogometaši, suci i sportski djelatnici iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine.
Dolina Neretve oprostila se od čovjeka i sportaša Uzeira Srne koji je daleke 1964. godine iz redova Čelika iz Zenice pristupio NK Neretvi u kojoj je igrao četiri sezone, a onda je otišao u Francusku odakle se 1971. godine vratio u Neretvu. Kasnije je nastupao za Jadran iz Ploča i Ploča i ONK Metković gdje je jedno vrijeme bio i trener.
Uz sport je radio naporne poslove, a njegov život od djetinjstva bio je vrlo težak. Metković ga je prigrlio, a on se svome gradu i ljudima itekako odužio.
Biranim riječima na groblju od Uzeira Srne oprostio se sugrađanin i prijatelj Tonći Jerković. Zahvalio je na svemu što je Uzeir kao sportaš dao Metkoviću, ali i svima koji su obitelji izrazili sućut.


Koliko je njegov sin Darijo omiljen u reprezentaciji, posvjedočili su brojni sportski prijatelji, od dijela stručnog stožera koji je stigao u Metković do Stipe Modrića, Lukina oca koji nam je rekao:
- Sinoć sam bio u Parizu na utakmici, suze su mi potekle kad sam vidio kako se Darijo i Luka raduju nakon našeg pogotka i pobjede protiv Turske. Kad sam doznao tužnu vijest, odlučio sam doći u Metković. Darijo je naš kapetan kojega je otac Uzeir odgojio i usmjeravao. Hvala im obojici - rekao je Stipe Modrić.

Linker
19. travanj 2024 07:56