Jan Woitas / dpa / AFP
NOVI ISKORAK U KARIJERI

FOTO: RED BULL LEIPZIG PREDSTAVIO NOVOG DRAGULJA! POGLEDAJTE PRVE TRENUTKE DANIJA OLMA U NOVOM KLUBU Španjolac otkrio zbog čega je izabrao baš Nijemce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2020. 18:00

Dani Olmo danas je službeno predstavljen kao novo pojačanje Red Bull Leipziga u čije je redove stigao iz zagrebačkog Dinama za 18 milijuna eura odštete, plus bonusi.

"Mislim da je za mene najbolja pozicija desetka, odmah iza napadača. Ali osjećam se ugodno igrati na sve četiri ofenzivne pozicije", rekao je Olmo na početku, upitan za svoju omiljenu poziciju unutar momčadi.

"Bundesliga me dugo privlačila, a sada mi je cilj čim prije upoznati momčad i ukolpiti se. Želim se pokazati na treninzima i pomoći momčadi svojim vještinama. Preda mnom je puno posla i želim odmah prionuti. Naravno da se veselim igraju uz Tima Wernera. On je sjajan igrač koji zabija puno golova, a i ja želim doprinijeti postizanju još više golova", dodao je Španjolac.

Na pitanje zašto je odabrao baš Leipzig kao novi klub, Olmo je rekao:

"Sportski ciljevi kluba su me uvjerili, kao i način na koji rade s mladim igračima. Leipzig ima velike ambicije, a još i sve radi sa srcem. Razgovor s Markusom Kröscheom me uvjerio i nije mi trebalo dugo za odluku. Sigurno je da postoje velike razlike između hrvatskog i njemačkog prvenstva. Bundesliga ke jedna od najboljih liga svijeta i ovo je veliki izazov u mojoj karijeri".

Oglasio se i sportski direktor RB Leipziga Krösche koji je uvjerio Olma da potpiše upravo za njih.

"Jako smo sretni što je Dani s nama i što će nam pomoći da ostvarimo svoje ciljeve. Sposoban je odlučivati utakmice i u našem klubu može napraviti sljedeći iskorak. Dobar je znak što je igrač njegove kvalitete izabrao upravo nas. Pratili smo Danija već dulje vrijeme, posebice u reprezentativnom dresu, a iskazao se posebno na Europskom U21 prvenstvu i Ligi prvaka. Dani ima sjajan mentalitet i igračke kvalitete i želi se razvijati i ostvariti svoje ciljeve s nama. S time nam može pomoći, a mi njemu želimo pomoći da ostvari iskorak", zaključio je Krösche.

Linker
24. travanj 2024 10:21