REUTERS/John Sibley / REUTERS
MRIOLJUBIVO U PARIZU

FOTO: ŠVICARSKA KORAK DO OSMINE FINALA Rumunjsku samo čudo može spasiti od ispadanja

Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2016. 22:13

U utakmici 2. kola skupine A nogometnog Eura u srijedu su u Parizu Rumunjska i Švicarska odigrali 1-1. Pogodak za Rumunjsku zabio je Bogdan Stancu u 18. minuti iz penala, a za Švicarce je izjednačio Admir Mehmedi u 57. minuti.

Švicarci su od početka nametnuli svoj ritam, igru su preselili u protivničku polovicu i već u 6. minuti Seferović je bio u prilici. Sa 12 metara pokušava plasirati loptu, ali ona odlazi pored gola. U 16. minuti ponovno prilika za Seferovića, ali njegov udarac brani Tatarusanu.

U jeku švicarskih napada potpuno neočekivano, praktično iz ničega, Rumunji su u 18. minuti dobili penal. Švicarski branič Lichtsteiner nepotrebno je vukao za dres Chipciua i ruski sudac Sergej Karasjev pokazao je na bijelu točku.

Bogdan Stancu, koji je i u porazu protiv Francuske (1-2) bio strijelac iz penala, opet je preuzeo odgovornost i uspješno je realizirao najstrožu kaznu za vodstvo Rumnunja 1-0.

Imali su Rumunji još jednu veliku priliku, u 28. minuti i to nakon prekida. Švicarci su loše reagirali na ubačaj u kazneni prostor, a Sapunaru je sa sedam metara pogodio vratnicu.

Švicarci su do kraja poluvremana nastavili sa pritiskom. U 20. minuti Schar pokušava volejom sa 25 metara, lopta je išla pod greduu, ali brani Tatarusanu.
U 33. slobodnjak za Rodrígueza sa 22 metara, ali puca ravno u rumunjskog golmana. Još jednu gol-šansu Švicarci su propustili u 38. minuti. Lichtsteiner je nakon prodora po desnom boku odlično ubacio na drugu vratnicu, ali Džemaili glavom puca pored vratiju.

Na startu drugog poluvremana dvije prigode za Rumunje. U 46. minuti Hoban iz neposredne blizine puca pored gola, a u 52. umalo autogol švicarskog stopera. Ubacio je Torje, a Djourou je nespretno reagirao, ali na sreću švicarskog golamana lopta odlazi pored vratnice.

U 57. minuti Švicarci zasluženo dolaze do poravnanja. Nakon kornera Rumunji nisu dobro rasčistili situaciju i Admir Mehmedi sa desetak metara iskosa poluvolejem zabija za 1-1.

Nakon izjednačenja Švicarci su i dalje pokazivali više napadačkih ambicija. U 76. minuti Shaqiri iz slobodnjaka pogađa živi zid, a pola minute kasnije volej Džemailija sa vrha kaznenog prostora završava pored gola.

Linker
16. travanj 2024 07:16