REUTERS/Andrew Yates
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

FOTO, VIDEO: BARCELONA OSVOJILA OLD TRAFFORD U SUDARU DIVOVA Katalonci rutinski do prednosti uoči uzvrata na Camp Nou

Večerašnji prvi četvrtfinalni ogled Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone završio je pobjedom gostiju 1:0. Barca je na Old Traffordu slavila minimalnim rezultatom, a dvoboj je odlučio autogol Lukea Shawa. Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana.
Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2019. 14:24

MANCHESTER UTD. - BARCELONA 0:1 (Shaw ag. 12')

MANCHESTER UNITED: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Fred, McTominay, Pogba - Dalot (Lingaard, 74), Lukaku (Martial, 68) , Rashford (Perreira, 85)

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, RAKITIĆ, Arthur (Roberto, 60) - Messi, Suarez, Coutinho (Vidal, 65)

Pobjedu je Barceloni donio autogol Lukea Shawa u 12. minuti. Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

Barcelona je po prvi puta slavila na Old Traffordu u vrlo slaboj utakmici u kojoj ManU nije stvorio nijednu šansu, a Barcelona nije jurišala nakon postignuta gola.

U 12. minuti Barca je povela nakon dodavanja Messija za Suareza, čiji je udarac glavom okrznuo braniča Lukea Shawa i prevario vratara De Geu, no gol je priznat tek nakon gledanja VAR-a jer je pomoćni sudac dosudio zaleđe. U 36. minuti snažno je pucao Coutinho, ali je de Gea spretno obranio nogom.

U 65. minuti Suarez je pucao pored gola u jedinoj pravoj šansi drugog dijela.

MANCHESTER UTD. - BARCELONA 0:1 (Shaw ag. 12')

MANCHESTER UTD: De Gea - Young, Lindelöf, Smalling, Shaw - Pogba, McTominay - Fred, Rashford, Dalot - Lukaku

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Lenglet, Pique, Alba - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Messi - Suarez

-----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Taktička zamjena Ernesta Valverdea. Ulazi Carles Alena, a izaći će Sergio Busquets.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85' - Posljednja promjena u momčadi Manchestera. Izašao je Rashford, a mijenja ga Pereira.

84' - Kakva je ovo bila šansa za Crvene vragove... Martial je bio u izglednoj situaciji, ali Pique čisti ispred njega! Bio bi to siguran zgoditak...

83' - Lukav pokušaj Lea Messija! Gađao je ispod živog zida i bio je vrlo blizu pogotku, no oprezni De Gea je i ovoga puta na mjestu!

82' - Pogba radi prekršaj na Semedu na samo 20 metara od gola! Messi zna iznimno opasno zaprijetiti iz takvih pozicija.

80' - Ljut je sada Paul Pogba! Sudac mu je svirao faul u napadu. Gianluca Rocchi je to jasno vidio i ne namjerava promijeniti svoju odluku, iako se Paul Pogba svađa s njim.

76' - Sada je 'požutio' i Lingard, nakon samo dvije minute na terenu, zbog prekršaja na Arturu Vidalu.

74' - I druga zamjena u momčadi Manchester Uniteda. Ušao je Jesse Lingard umjesto Dalota.

71' - Žuti karton, nakon nepunih pet minuta na terenu, dobiva Arturo Vidal zbog prekršaja na Fredu.

70' - Još jednom prijeti Rashford. Sada je pucao iz slobodnjaka s tridesetak metara, ali i ovoga puta bezuspješno.

68' - Sada reagira i Solskjaer. Iz igre je izvadio Lukakua, a priliku dobiva Martial.

66' - Dvostruka promjena u momčadi Barcelone. Ušao je Arturo Vidal umjesto Coutinha, a umjesto Arthura u igru će Sergi Roberto.

65' - Izvrsna prigoda za Barcelonu! Semedo je 'podvalio' jednu loptu Suarezu koji se sjurio u šesnaesterac i opalio s desetak metara iskosa, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

60' - Puno mirnije poluvrijeme u odnosu na prvo, igrači Barcelone su se povukli i izgledaju kao da se odmaraju na terenu, igraju s pola snage. Crveni vragovi i dalje pokušavaju, ali takva je inicijativa nedovoljna, Solskjaer će morati nešto hitno promijeniti u toj igri.

52' - Sjajna prigoda za Man Utd! Rashford je opalio iz voleja s desetak metara, no i taj je udarac išao preko grede!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Manchesteru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastičnu utakmicu gledamo u Manchesteru! Barcelona vodi 1:0 pogotkom koji je zabilježen kao autogol Lukea Shawa, ali rezultat je vrlo lako mogao biti i u korist domaćih. Redale su se prigode na objema stranama, vratari su se istaknuli fantastičnim intervencijama, no Crveni vragovi nisu uspjeli doći do izjednačujućeg zgoditka. Solskjaer će morati ući u veći rizik u drugome dijelu jer ovim rezultatom Barcelona ima ogromne šanse za ulazak u polufinale.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

40' - Sjajna prilika za Crvene vragove! Rashford je definitivno najraspoloženiji domaći igrač večeras, izvrsno je centrirao u peterac, a ondje je potpuno sam Diogo Dalot glavom pucao - nikamo! Udarac je završio u gol-autu...

36' - Kakva prigoda za Barcu! Suarez je dobio loptu u šesnaestercu, vratio je povratnu do Coutinha koji puca isprve s vrha šesnaesterca, a De Gea to fantastično nogom brani!

29' - Kakav neoprezan start Chrisa Smallinga na Messiju! Manchesterov je branič s leđa nasrnuo na Lea Messija i laktom mu razbio nos! Procurila je krv i sada je argentinskom čarobnjaku ukazuje pomoć pokraj terena. Smalling je ostao nekažnjen za taj potez.

28' - DVOJBENA SITUACIJA! McTominay je pao u duelu s Piqueom, laganog je kontakta zasigurno bilo, no čini se da je Manchesterov veznjak simulirao taj prekršaj.

25' - Traje pritisak domaćih. Sada je Pogba centrirao u peterac, ali ondje Lukaku između dvojice braniča Barcelone nije uspio doći do lopte.

21' - Ne predaju se Crveni vragovi! Sada je Rashford isprobao svoj udarac s dvadesetak metara, no i taj je udarac proletio iznad grede.

20' - Žuti karton dobio je i Luke Shaw zbog prekršaja na Messiju.

18' - Šansa za Manchester! Fred je opalio iz slobodnjaka s oko 25 metara, ali je udarac završio u živome zidu.

18' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Sergio Busquets zbog prekršaja na Pogbi.

12' - GOOOL! Messi je dobio dugu loptu u prostor, zatim ju je poslao na drugu vratnicu gdje je Suarez tukao glavom i pogodio za 1:0! Pomoćni je sudac podigao zastavicu i označio zaleđe, međutim nakon pregledavanje snimke pokazalo se da zaleđa nije bilo i da je pogodak regularan! UEFA je odlučila gol zabilježiti kao autogol Lukea Shawa kojega je lopta dirala na putu u mrežu.

8' - Još jednom prijete domaći! Rashford je poslao oštro i precizno dodavanje za Lukakua, izbacio je pola obrane, ali je Ter Stegen izašao iz svog kaznenog prostora i spasio gotovo siguran pogodak!

Soccer Football - Champions League Quarter Final First Leg - Manchester United v FC Barcelona - Old Trafford, Manchester, Britain - April 10, 2019  Manchester United's Marcus Rashford shoots at goal     Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

4' - Sjajna prilika za ManUtd! Rashford je izveo taj slobodnjak, udarac je bio snažan i precizan, a lopta je prohujala malo pored lijevih rašlji!

3' - Sergio Busquets je napravio neoprezan start na McTominayu, izvukao se bez žutoga kartona, ali je slobodnjak u zoni udarca.

1' - Počela je utakmica na Old Traffordu!

-----------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na velebni Old Trafford. Glavni sudac je Talijan Gianluca Rocchi. Stadion u Manchesteru ispunjen je do posljednjeg mjesta, atmosfera je fantastična i sve je spremno za početak spektakla!

20.40: Zavirite u svlačionicu Crvenih vragova:

20.20: A stigli su i Solskjaer i društvo:

20.15: Pogledajte dolazak igrača Barcelone na Old Trafford:

19.55 - Stigle su postave za spektakularni okršaj na Old Traffordu. Ivan Rakitić započet će prema očekivanjima u početnoj postavi Katalonaca.

Linker
02. svibanj 2024 14:10